ΑΘΗΝΑ
04:09
|
05.05.2024
Η αξία των κατασχεθέντων όπλων ανέρχεται σε 525.000 δολάρια και η αξία των ναρκωτικών σε 245.000 δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές αστυνομικές αρχές κατάσχεσαν σήμερα κοντά σε περιοχή της Νεκράς Θάλασσας φορτίο όπλων, πυρομαχικών και χαπιών έκσταση από κύκλωμα λαθρεμπόρων συνολικής αξίας 770.000 δολαρίων και συνέλαβαν ως υπεύθυνους δύο Βεδουίνους παλαιστινιακής καταγωγής ηλικίας 25 ετών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας, κατασχέθηκαν μερικές δεκάδες πιστόλια, πυροβόλα και χιλιάδες βήματα αλλά και χάπια έκσταση σε σάκους που είχαν αφήσει πίσω τους οι δύο Βεδουίνοι κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με την Ιορδανία την περασμένη Παρασκευή. Μετά από επιχείρηση δίωξης εναντίον των δύο Βεδουίνων συνελήφθησαν κοντά στη διασταύρωση Χα’αράβα.

Weapons seized by Israeli security forces during a gun-smuggling attempt along the border with Jordan on March 11, 2022. (Israel Police)

Σύμφωνα πάντα με εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας, η αξία των κατασχεθέντων όπλων και πυρομαχικών ανέρχεται σε 525.000 δολάρια και η αξία των ναρκωτικών σε περίπου 245.000 δολάρια.

Όπως ανέφερε ο Ισραηλινός αξιωματούχος, η επιχείρηση έγινε με τη συνεργασία στρατού και αστυνομίας και εντάσσεται στο πλαίσιο πρόσφατων επιχειρήσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όπλων και ναρκωτικών που «ανθεί» στα σύνορα της Ιορδανίας με γειτονικές χώρες επειδή τα τελευταία χρόνια καταγράφονται έξαρση των θυμάτων βίας σε κοινότητες Αράβων του Ισραήλ.

Το 2021 καταγράφηκε ρεκόρ στα θύματα ένοπλης βίας μεταξύ Αράβων του Ισραήλ καθώς έχασαν τη ζωή τους 125 άτομα. Πριν λίγες βδομάδες, μία 18χρονη παλαιστινιακής καταγωγής στο κεντρικό Ισραήλ έχασε τη ζωή της από «αδέσποτη» σφαίρα ενώ κοιμόταν στο σπίτι της.

Τον Φεβρουάριο σε ανάλογη επιχείρηση της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά αξίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα