ΑΘΗΝΑ
18:57
|
13.07.2026
Κεντρικό θέμα συζήτησης η κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν θα έχει αύριο Παρασκευή (18/3) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, με κεντρικό θέμα την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Στόχος είναι να παραμείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι στην οποία διευκρινίζεται ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τον «ανταγωνισμό» ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο.

Η ανακοίνωση της επικοινωνίας Μπάιντεν-Σι έρχεται μετά την επτάωρη συνάντηση στη Ρώμη, μεταξύ του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, και του Κινέζου διπλωμάτη Γιανγκ Τζιέτσι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σάλιβαν προειδοποίησε τον Κινέζο ομόλογό του για «δυνητικές επιπτώσεις και συνέπειες» για την Κίνα, εάν υπάρξει υποστήριξη προς τη Ρωσία, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Η προηγούμενη συνομιλία των προέδρων ΗΠΑ-Κίνας πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Το Ιράν θα ελέγχει εάν οι ΗΠΑ συμμορφώνονται με το μνημόνιο (όχι το αντίθετο…)

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Δεν υπάρχει ειρήνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα