ΑΘΗΝΑ
22:00
|
06.05.2024
Συμπληρώθηκαν χθες 19 χρόνια από τον θάνατο της Αμερικανίδας ακτιβίστριας που θυσιάστηκε για να μην γκρεμιστεί ένα ακόμη σπίτι Παλαιστινίων στη Ράφα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 16 Μαρτίου του 2003, πριν από 19 χρόνια, η Ρέιτσελ Κόρι, καταπατήθηκε από ισραηλινό εκσκαφέα, ενώ διαδήλωνε κατά της κατεδάφισης μίας ακόμη παλαιστινιακής κατοικίας από Ισραηλινούς στη Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας. Ήταν 23 ετών και σύμφωνα με το Ισραήλ ο θάνατός της ήταν «ατύχημα». Τότε η επίσημη ανακοίνωση του Ισραήλ ανέφερε ότι ο στρατός δεν έφερε καμία ευθύνη για τον θάνατο της Αμερικανίδας ακτιβίστριας, ενώ «ο οδηγός του εκσκαφέα απλά δεν είχε την είχε δει». Η δράση της Ρέιτσελ Κόρι είχε τότε χαρακτηριστεί «παράνομη, ανεύθυνη και επικίνδυνη».



Δεκαεννέα χρόνια μετά ο ιστότοπος «Al Mayadeen» τιμά τη μνήμη της Ρέιτσελ Κόρι με ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter. «Ο λαός της Παλαιστίνης τίμησε την Ρέιτσελ στην κηδεία της, στην οποία δεν παρέστη ούτε ένας Αμερικανός γερουσιαστής». Η οικογένεια της Αμερικανίδας προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον του κράτους του Ισραήλ για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας». Το 2012 το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αθώωσε οριστικά τον ισραηλινό στρατό υποστηρίζοντας ότι «το κράτος δεν ευθύνεται για τις ζημίες που προκαλούνται από τον ισραηλινό στρατό εν καιρώ πολέμου»!  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα