ΑΘΗΝΑ
04:23
|
15.06.2026
«Έντονες ανησυχίες» εκφράζει η αποστολή του ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν εξέφρασε σήμερα, τις έντονες «ανησυχίες» της για τις πληροφορίες περί σύλληψης από το καθεστώς των Ταλιμπάν δημοσιογράφων του ανεξάρτητου τηλεοπτικού δικτύου TOLOnews.

«Αυξανόμενες ανησυχίες στο Αφγανιστάν εξαιτίας αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με νέες αυθαίρετες συλλήψεις δημοσιογράφων του TOLOnews από τους Ταλιμπάν», ανέφερε μέσω Twitter η Αποστολή Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου AFP, εργαζόμενοι του τηλεοπτικού δικτύου TOLOnews, ανάμεσά τους ο παρουσιαστής Μπαχράμ Αμάν και ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, συνελήφθησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Ταλιμπάν χθες Πέμπτη. Το δίκτυο δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες μέχρι στιγμής, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι αργότερα εκτός από τον παρουσιαστή, Μπαχράμ Αμάν.

«Οι Ταλιμπάν πρέπει να απελευθερώσουν αμέσως τον δημοσιογράφο του TOLOnews, Μπαχράμ Αμάν, και να σταματήσουν την αυθαίρετη σύλληψη και εκφοβισμό του προσωπικού των μέσων ενημέρωσης», αναφέρει από την πλευρά του ο Στίβεν Μπάτλερ, συντονιστής Ασίας της Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων (CPJ). «Η κάποτε ακμάζουσα ανεξάρτητη κοινότητα μέσων ενημέρωσης του Αφγανιστάν δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά υπό τις συνεχείς απειλές και παρενοχλήσεις των Ταλιμπάν» συμπλήρωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ επιτέθηκε στη Βηρυτό καθώς πλησιάζει η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

Η Ελβετία καταψήφισε σχέδιο για περιορισμό του πληθυσμού στα 10 εκατομμύρια (upd)

Ουγγαρία: Ο Όρμπαν επανεξελέγη αρχηγός του κόμματος Fidesz παρά την εκλογική ήττα

Λουόμενος εντόπισε πυρομαχικό υλικό σε θαλάσσια περιοχή της Πιερίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα