ΑΘΗΝΑ
08:02
|
19.05.2024
«Έντονες ανησυχίες» εκφράζει η αποστολή του ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν εξέφρασε σήμερα, τις έντονες «ανησυχίες» της για τις πληροφορίες περί σύλληψης από το καθεστώς των Ταλιμπάν δημοσιογράφων του ανεξάρτητου τηλεοπτικού δικτύου TOLOnews.

«Αυξανόμενες ανησυχίες στο Αφγανιστάν εξαιτίας αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με νέες αυθαίρετες συλλήψεις δημοσιογράφων του TOLOnews από τους Ταλιμπάν», ανέφερε μέσω Twitter η Αποστολή Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου AFP, εργαζόμενοι του τηλεοπτικού δικτύου TOLOnews, ανάμεσά τους ο παρουσιαστής Μπαχράμ Αμάν και ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, συνελήφθησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Ταλιμπάν χθες Πέμπτη. Το δίκτυο δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες μέχρι στιγμής, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι αργότερα εκτός από τον παρουσιαστή, Μπαχράμ Αμάν.

«Οι Ταλιμπάν πρέπει να απελευθερώσουν αμέσως τον δημοσιογράφο του TOLOnews, Μπαχράμ Αμάν, και να σταματήσουν την αυθαίρετη σύλληψη και εκφοβισμό του προσωπικού των μέσων ενημέρωσης», αναφέρει από την πλευρά του ο Στίβεν Μπάτλερ, συντονιστής Ασίας της Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων (CPJ). «Η κάποτε ακμάζουσα ανεξάρτητη κοινότητα μέσων ενημέρωσης του Αφγανιστάν δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά υπό τις συνεχείς απειλές και παρενοχλήσεις των Ταλιμπάν» συμπλήρωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα