ΑΘΗΝΑ
05:02
|
26.04.2024
Μετά τη ρωσική εισβολή, αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο λιμού σε περισσότερα μέρη στον κόσμο αναφέρει εισηγητής του ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή και καθηγητής Νομικής στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον, Μάικλ Φάκχρι, προειδοποίησε απόψε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση και να κλιμακώσει τον λιμό σε εμπόλεμες χώρες όπως η Υεμένη και η Αιθιοπία.

Οι εμφύλιοι πόλεμοι φέρνουν πείνα | Η Εφημερίδα των Συντακτών

«Τα τελευταία τρία χρόνια, τα διεθνή ποσοστά πείνας και λιμού αυξάνονται. Με τη ρωσική εισβολή, τώρα αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο επικείμενου λιμού και πείνας σε περισσότερα μέρη στον κόσμο» ανέφερε ο εισηγητής.

UN food summit will be 'elitist' and 'pro-corporate', says special  rapporteur | Global development | The Guardian

Προειδοποίησε για αύξηση της πείνας ακόμη και στη Ρωσία λόγω του κύματος ακρίβειας που προκαλούν οι δυτικές κυρώσεις σημειώνοντας πως θα επηρεάσουν την κατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του ρωσικού λαού αντί συγκεκριμένων ατόμων και επιχειρήσεων που έχουν μπει στο στόχαστρο κυρώσεων.

«Όπως συμβαίνει με κάθε στρατιωτική εισβολή, όλες οι χώρες πρέπει να συνεργαστούν με αλληλεγγύη ώστε να αντιμετωπίσουν τις επείγουσες διατροφικές ανάγκες όλων των ευπαθών πληθυσμών, ιδιαίτερα των προσφύγων, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία και τα παιδιά» τόνισε ο Φάκχρι.

Επισήμανε ότι «τα τρόφιμα δεν θα έπρεπε να γίνονται όπλο» και να μην οδηγείται στον λιμό και την απελπισία καμία χώρα στον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα