ΑΘΗΝΑ
17:02
|
18.04.2024
Κατηγορείται ότι φωτογράφιζε σκάφη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την κατηγορία της κατασκοπίας συνελήφθη στο λιμάνι της Μυτιλήνης, γνωστός και διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος.

Ο λόγος για τον Νορβηγό Knut Bry (το όνομα του δημοσιοποιείται με τη βούλησή του) ο οποίος συνελήφθη χθες Τετάρτη το πρωί ενώ φωτογράφιζε την είσοδο του λιμανιού της πόλης. Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος στις φωτογραφίες που πήρε εικονίζονται σκάφη του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού. Στο σπίτι του το οποίο ερευνήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία με φωτογραφίες οι οποίες εξετάζονται.

Παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για κατασκοπία ενώ έλαβε 24ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα Παρασκευή (18/3) στον Ανακριτή.

Όπως έγινε γνωστό, ο Νορβηγός φωτογράφος και σκηνοθέτης Knut Bry, του οποίου οι φωτογραφίες κοσμούν το πρωθυπουργικό γραφείο της χώρας του, επισκέπτεται τη Λέσβο ως εθελοντής συνεργαζόμενος με τοπική οργάνωση. Επίσης υπήρξε συνεργάτης του Πανεπιστημίου του Άγκντερ στο Μετόχι της Μονής Λειμώνος.

Είναι ο δημιουργός τριών πολυτελών φωτογραφικών λευκωμάτων για τη Λέσβο, τη μαγειρική και τη φύση της που κυκλοφορούν σε συνεργασία με το Νορβηγικό Σπουδαστικό Κέντρο Μετόχι.

Γνωστός από τη θητεία του ως φωτογράφος μόδας τη δεκαετία του ’90 στο Λος Άντζελες και βραβευμένος ως «Φωτογράφος της Χρονιάς» για δύο συνεχόμενα έτη τη δεκαετία του ’80 ο Knut Bry πάει παντού με τη φωτογραφική του μηχανή. Με αυτή με την οποία συνελήφθη και με την οποία σύμφωνα με το συνήγορο του τραβούσε φωτογραφίες για το επόμενο βιβλίο του με θέμα τα τοπία της Λέσβου!

Ο Knut πάνω από όλα αγαπάει το νησί και τους ανθρώπους του καθώς βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη με το φακό του και την ιδιαίτερη ματιά του. 

ΠΗΓΗ: Stonisi.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα θηριωδία του ισραηλινού στρατού στο νοσοκομείο al Shifa της Γάζας

Νίσυρος: Σε αναστολή ο υπάλληλος του ΥΠΠΟ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου

Φθιώτιδα: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε σχολείο εν ώρα μαθήματος

Ανησυχητικές κινήσεις του Ισραήλ- Προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα