ΑΘΗΝΑ
16:51
|
07.05.2024
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάθοδος των αγροτών θα γίνει με λεωφορεία, με την παρουσία λίγων μόνο τρακτέρ για συμβολικούς λόγους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη διοργάνωση πανελλαδικού, παναγροτικού συλλαλητηρίου για σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου, στην Αθήνα, έχει αποφασίσει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, κλιμακώνοντας με άλλες μορφές πάλη των αγώνα, που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα από τα μπλόκα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή όπου θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους σε όλα τα κόμματα. 

Η Επιτροπή καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους «να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να εντείνουν την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων επιβίωσης τους». Σύμφωνα με πληροφορίες, η κάθοδος των αγροτών θα γίνει με λεωφορεία, με την παρουσία λίγων μόνο τρακτέρ για συμβολικούς λόγους.

Οι αγρότες διεκδικούν, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Νότια Αφρική: Κτίριο καταρρέει, δεκάδες οι εγκλωβισμένοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα