ΑΘΗΝΑ
00:18
|
28.04.2024
Γκόρντον Μπράουν και σερ Τζον Μέιτζορ ζητούν να δικαστεί, όπως οι ναζί, ο πρόεδρος της Ρωσίας και οι συνεργάτες του για την εισβολή στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο πρώην πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Γκόρντον Μπράουν του Εργατικού Κόμματος και ο σερ Τζον Μέιτζορ του Συντηρητικού Κόμματος, συγκαταλέγονται στο ρεύμα εκείνων που συνηγορούν υπέρ της δημιουργίας ενός νέου διεθνούς δικαστηρίου τύπου Νυρεμβέργης για να δικαστεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και οι συνεργάτες του για την εισβολή στην Ουκρανία!

Οι Μπράουν και Μέιτζορ μαζί με άλλους γνωστούς νομικούς, ακαδημαϊκούς και πολιτικούς της Δύσης συντάσσονται με την εκστρατεία που θέλει τον Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλους να λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για εγκλήματα πολέμου. Η εν λόγω εκστρατεία έχει ιστοσελίδα και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 740.000 υπογραφές από όλο τον κόσμο για τη δημιουργία ενός δικαστηρίου τύπου Νυρεμβέργης που δίκασε τους ναζιστές εγκληματίες πολέμου. Στόχος των διοργανωτών της εν λόγω εκστρατείας είναι συγκέντρωση τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων υπογραφών.

«Ακριβώς όπως οι Σύμμαχοι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ορκίστηκαν πριν από 80 χρόνια να προσαγάγουν στη Δικαιοσύνη τους ναζί εγκληματίες πολέμου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ζητεί σήμερα να προσαχθεί στη Δικαιοσύνη ο Πούτιν για το ίδιο είδος “εγκλημάτων κατά της ειρήνης», έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν. Υπενθυμίζεται ότι ο Σκωτσέζος πολιτικός ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Μπλερ που με αποδεδειγμένα ψέματα έσυρε τη χώρα σε μια εισβολή στο Ιράκ 2003 μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τον Γκόρντον Μπράουν «θα πρέπει να στελεχωθεί ένα γραφείο στη Χάγη (έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου) για τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και τη διερεύνηση του καλύτερου τρόπου οργάνωσης αυτής της διαδρομής προς τη Δικαιοσύνη. Ένας μικρός αριθμός ειδικευμένου προσωπικού θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με το ΔΠΔ και, δεδομένου ότι το έγκλημα της πολεμικής επίθεσης είναι ήδη ευρέως κατανοητό ως προς το περιεχόμενό του, να κινηθεί με ταχύτητα. Μέχρι το καλοκαίρι θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα δικαστήριο και να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά του Πούτιν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα