ΑΘΗΝΑ
15:27
|
06.05.2024
Η Μόσχα ελπίζει ότι η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία θα τελειώσει με την υπογραφή περιεκτικών εγγράφων για την ασφάλεια και το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας,…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα ελπίζει ότι η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία θα τελειώσει με την υπογραφή περιεκτικών εγγράφων για την ασφάλεια και το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, δήλωσε το Σάββατο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

“Έχουμε ανακοινώσει τους στόχους που επιδιώκουμε αυτή τη στιγμή. Όσο για τον εσωτερικό ουκρανικό διάλογο, τελικά, θα είναι η ουκρανική υπόθεση όταν τελειώσει η επιχείρηση. Ελπίζω ότι θα τελειώσει με την υπογραφή περιεκτικών εγγράφων για τα θέματα που ανέφερα, όπως η ασφάλεια, το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας με την εγγύηση της ασφάλειάς της – ο πρόεδρος είπε πριν από δύο μήνες όταν σχολίαζε τις πρωτοβουλίες μας σχετικά με τη μη διεύρυνση του ΝΑΤΟ ότι συνειδητοποιήσαμε ότι κάθε χώρα χρειάζεται εγγυήσεις ασφαλείας και είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε εγγυήσεις ασφαλείας και να συμφωνήσουμε σε τέτοιες εγγυήσεις για την Ουκρανία, για τους Ευρωπαίους και, φυσικά, για εμάς, εκτός του πλαισίου της διεύρυνσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», είπε ο Λαβρόφ στους φιναλίστ της διεθνούς σκηνής του διαγωνισμού Leaders of Russia.

“Αυτός είναι ο λόγος για το ουδέτερο καθεστώς, τις εγγυήσεις ασφαλείας και, φυσικά, οι νόμοι πρέπει να ληφθούν σε πολιτισμένη μορφή. Αυτό ισχύει για τη ρωσική γλώσσα, τη ρωσόφωνη εκπαίδευση, τα ρωσόφωνα μέσα ενημέρωσης, τους νόμους που υποκινούν τον ναζισμό της χώρας, και την υιοθέτηση νόμου για την απαγόρευση αυτού. Τέτοιοι νόμοι υπάρχουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. Πάνω-κάτω αυτό είναι», είπε ο Λαβρόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Χαμάς: Το κλείσιμο του Αλ Τζαζίρα στο Ισραήλ καταπατά την ελευθερία του λόγου

Η Ε.Ε. τερματίζει τη διαδικασία κράτους δικαίου κατά της Πολωνίας

Ο Μπάιντεν συναντά τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα