ΑΘΗΝΑ
00:26
|
04.05.2024
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε άλλη μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε άλλη μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, τη δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου σε δήλωση το Σάββατο.

“Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ είχαν μια τηλεφωνική συνομιλία, με πρωτοβουλία του Λουξεμβούργου. Σε συνέχεια της προηγούμενης κλήσης τους, τα μέρη συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία και το Ντονμπάς σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας”, αναφέρει η δήλωση.

Ο Πούτιν και ο Μπετέλ είχαν την προηγούμενη συνομιλία τους στις 14 Μαρτίου, με τον Ρώσο ηγέτη να ενημερώνει τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου για την κατάσταση γύρω από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στο Ντονμπάς και τις συνομιλίες με την Ουκρανία. Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση βάσει αιτήματος των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει να καταλάβει εδάφη της Ουκρανίας και στόχος ήταν η αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της χώρας.

Ο Πούτιν τόνισε τον κίνδυνο των στρατιωτικών βιολογικών δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου σε δήλωση το Σάββατο. «Επισημάνθηκε επίσης ότι οι στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία είναι απαράδεκτες και αποτελούν μεγάλο κίνδυνο τόσο για τη Ρωσία όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στις 16 Μαρτίου, ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα πίστευε ότι στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες με στόχο τη δημιουργία εξαρτημάτων για βιολογικά όπλα. Στα τέλη του 2015, ο Πούτιν ενέκρινε τη Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας, η οποία ανέφερε τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να επεκτείνουν το δίκτυο των στρατιωτικών βιολογικών τους εργαστηρίων στις γειτονικές χώρες της Ρωσίας και τόνισε «την αβεβαιότητα σχετικά με την κατοχή βιολογικών όπλων από άλλες χώρες και την ικανότητά τους να τα αναπτύξουν και να τα παράγουν”.

Ο βομβαρδισμός του ουκρανικού στρατού

Ο Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία είπε στον Μπετέλ για απώλειες αμάχων από τους βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ (DPR, LPR). «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε τις συνεχιζόμενες βομβαρδιστικές επιθέσεις του ουκρανικού στρατού στο Ντόνετσκ και σε άλλες πόλεις του DPR και του LPR, οι οποίες προκαλούν πολυάριθμες απώλειες αμάχων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Μπετέλ, με τη σειρά του, ενημέρωσε τον Πούτιν για τις επαφές του με τις ουκρανικές αρχές και τους ηγέτες ορισμένων άλλων χωρών. «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διευκρίνισε την άποψη της Ρωσίας για την πορεία των συνομιλιών με την Ουκρανία», πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα