ΑΘΗΝΑ
00:22
|
05.05.2024
Οργή στην Κενόσα του Ουισκόνσιν μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε σχολείο. Το περιστατικό ξύπνησε μνήμες από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργή έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Κενόσα στην πολιτεία του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εκπαιδευτικού ενός σχολείου και στο οποίο καταγράφεται αστυνομικός εκτός υπηρεσίας να γονατίζει στον λαιμό 12χρονης μαθήτριας. Το περιστατικό συνέβη στο κυλικείο του σχολείου στις 4 Μαρτίου. Ο αστυνομικός, Σον Γκετσόου, παρενέβη σε καβγά δύο μαθητριών και φαίνεται να αρπάζει τη μία, να τη ρίχνει στο πάτωμα και να χτυπά το κεφάλι της σε ένα από τα τραπέζια της σχολικής καφετέριας. Στη συνέχεια ο αστυνομικός και υπεύθυνος ασφαλείας στο σχολείο γονάτισε πάνω στο λαιμό της ανήλικης για ένα λεπτό, της πέρασε χειροπέδες και την οδήγησε εκτός σχολείου.

Ο Χερέλ Πέρες, πατέρας της 12χρονης, ζήτησε να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του αστυνομικού καθώς αυτός ο τρόπος σύλληψης απαγορεύεται με νόμο που ψηφίστηκε πριν από έναν χρόνο στην πολιτεία του Ουισκόνσιν. Πρόσθεσε ότι το παιδί του είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και παρακολουθείται από νευρολόγο για τα τραύματα που υπέστη από τον εκτός υπηρεσίας αστυνομικό εντός του σχολείου.  

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην εφημερίδα «Σέντινελ» του Μιλγουόκι ο Χερέλ Πέρες και δεκάδες άλλοι γονείς πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το σχολείο συγκρίνοντας το περιστατικό στην Κενόσα με τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. Θυμίζουμε ότι ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε στις 20 Μαΐου του 2020 από τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν. Μια δολοφονία που οδήγησε σε ένα πανεθνικό κίνημα κατά της αστυνομικής βίας και των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ.

Παρόμοιες διαμαρτυρίες είχαν πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2020 στην Κενόσα μετά τον πυροβολισμό του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από λευκό αστυνομικό. Ο Μπλέικ δέχθηκε πολλές σφαίρες στην πλάτη μπροστά στα μάτια των παιδιών, έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω και κινήθηκε νομικά εναντίον του αστυνομικού, Ράστεν Σέσκι. Ο αστυνομικός αθωώθηκε με τους εισαγγελείς να αποφαίνονται ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα