ΑΘΗΝΑ
13:43
|
20.04.2024
Οι υπολογισμοί έγιναν βάσει τον φόρο εισοδήματος και διαπιστώθηκε, ότι το 30% της οικονομίας είναι σε αδράνεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου το 30% της οικονομίας της Ουκρανίας βρίσκεται σε αδράνεια, δήλωσε την Κυριακή ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Μαρτσένκο, επικαλούμενος τους υπολογισμούς του υπουργείου με βάση τις φορολογικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς μας βάσει των φορολογικών εσόδων, περίπου το 30% της οικονομίας είτε βρίσκεται σε αδράνεια είτε σε προσωρινή αναστολή. Οι υπολογισμοί έγιναν με βάση τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και την ενιαία καταβολή φόρου κοινωνικής ασφάλισης. Το ένα τρίτο της οικονομίας δεν λειτουργεί τώρα», ανέφερε τα μέσα ενημέρωσης της Ukrainskiye Novosti.

Σύμφωνα με τον Μαρτσένκο, η κυβέρνηση εξετάζει την αναδιοργάνωση του έργου των φορολογικών υπηρεσιών σε συνθήκες πολέμου. Είπε ότι η κύρια πηγή δημοσιονομικών εσόδων είναι ο εγχώριος και ο εξωτερικός δανεισμός, αφού οι φορολογικές δηλώσεις έχουν μειωθεί δραματικά λόγω των μαχών.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση ως απάντηση σε αίτημα για βοήθεια από τους αρχηγούς των δημοκρατιών του Ντονμπάς. 

Τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια κατοχής ουκρανικών εδαφών, αλλά στόχευε να αποστρατιωτικοποιήσει και να αποναζοποιήσει τη χώρα.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα