ΑΘΗΝΑ
00:39
|
24.02.2024
«Η κοινωνία περνάει μία περίοδο ασφυξίας, όπου οι πολίτες δεν μπορούν όχι να βγάλουν τον μήνα. αλλά ούτε να πληρώσουν τους λογαριασμούς».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη γιατί είναι υποχρέωσή της, είναι εσωτερική υπόθεση, να λάβει μέτρα προστασίας της κοινωνίας, αλλά αυτή επιμένει να μην λαμβάνει μέτρα και να επιδοτεί την αισχροκέρδεια ενός καρτέλ που λειτουργεί στην αγορά ενέργειας στην Ελλάδα.

Δεν θέτει πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών παραγωγών ενέργειας, δεν θέτει πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου, ώστε να μην επιβαρύνονται οι καταναλωτές και να μην πληρώνει ο κρατικός Προϋπολογισμός τα υπερκέρδη των εταιρειών αυτών», σημείωσε.

«Με κουπόνι 13 ευρώ για βενζίνη δεν μπορεί να προστατευθεί κανείς αυτή τη στιγμή, ούτε ο πιο ευάλωτος» επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι «αυτά που θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει, τα λέμε από τα τέλη του καλοκαιριού, είναι να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων, να μειωθεί ο ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης, να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ».

Η κυβέρνηση,πρόσθεσε η κ. Αχτσιόγλου, «δεν έχει απαντήσει γιατί δεν λαμβάνει αυτά τα μέτρα, γιατί ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση με κόστος για έναν χρόνο όσο και η μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων, γιατί δεν μειώνει τον ΦΠΑ στο ψωμί, αλλά μειώνει τους φόρους στη συγκέντρωση κεφαλαίου, στα μερίσματα και σε γονικές παροχές ανώτατων περιουσιών. Δεν είναι ζήτημα δημοσιονομικών περιθωρίων αλλά πολιτικών προτεραιοτήτων».

Τόνισε, τέλος, ότι «με την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουμε ένα μείγμα ακραίας ακρίβειας και κατώτατου μισθού καθηλωμένου στο προ του 2010 επίπεδο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα μαλακά έπεσε ο σαδιστής ραβίνος του σπιτιού του τρόμου της Ιερουσαλήμ

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μιλέι στο Μπουένος Άιρες

Δεν κλείνουν τα Body Shop στην Ελλάδα

Αγγλία: Ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή ιερών κειμηλίων στην Αιθιοπία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα