ΑΘΗΝΑ
21:54
|
18.04.2024
Ισχυρή έκρηξη διέλυσε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην περιοχή της Ιτέας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκροί εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αγνοούμενοι λίγες ώρες μετά την πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το στις 08:15 πρωί στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών σε εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών.

Η έκρηξη, που έγινε αισθητή μέχρι την πόλη των Γρεβενών σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων εκδηλώθηκε στο κτίριο που βρίσκεται η μονάδα παραγωγής του εργοστασίου, στο χωριό Αγαλαίοι στα Γρεβενά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης οι δύο από τους τρεις εργαζόμενους που βρίσκονταν στον χώρο τη στιγμή της έκρηξης, ήταν από το χωριό Δήμητρα και την πόλη των Γρεβενών, ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης. Μεταξύ τους είναι και 47χρονος συνιδιοκτήτης της μονάδας.

Ο φύλακας που μόλις είχε αλλάξει τη βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών για προληπτικούς λόγους. Άγωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία της φονικής έκρηξης.

Επιτόπου έχουν φτάσει και επιχειρούν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 11 πυροσβέστες.

Φωτογραφία από το σημείο της έκρηξης αναρτήθηκε στον ιστότοπο greveniotis.gr.

Ο Πύραρχος Καλαΐδόπουλος, ο οποίος μίλησε στο κανάλι OPEN, δήλωσε ότι η μονάδα παραγωγής έχει ισοπεδωθεί εντελώς. «Υπάρχουν κομμάτια από σάρκες», ανέφερε. Το εργοστάσιο είναι της ΕΛΤΕΚ.

Ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης δήλωσε ότι η έκρηξη ακούστηκε και μέσα στην πόλη, ενώ ο εκκωφαντικός θόρυβος έφτασε έως τον Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών και στην Αιανή Κοζάνης. Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες, για λόγους ασφαλείας είναι κάτω από το έδαφος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα