ΑΘΗΝΑ
04:12
|
01.02.2023
Τα αίτια της σύγκρουσης δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 95 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, στην πλειονότητά τους ελαφρά, κατά την σύγκρουση δύο τρένων στο νότιο τμήμα της Τύνιδας, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Τυνησίας.

«Η σύγκρουση δύο τρένων προκάλεσε τον τραυματισμό 95 ανθρώπων, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μοέζ Τρέα, διευκρινίζοντας ότι το ένα από τα δύο τρένα μετέφερε επιβάτες ενώ το άλλο ήταν άδειο.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο Τζμπελ Τζελούντ, στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Τύνιδα.

Τα αίτια της σύγκρουσης δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι περισσότεροι τραυματίες έχουν υποστεί κατάγματα και δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Τον Δεκέμβριο του 2016, πέντε άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και περισσότεροι από 50 τραυματιστεί στην ίδια περιοχή από την σύγκρουση λεωφορείου των δημόσιων μέσων μεταφοράς και τρένου, η οποία οφειλόταν σε ανεπαρκείς υποδομές.

Η Τυνησία έζησε τον Ιούνιο του 2015 ένα από τα πιο σοβαρά σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην πρόσφατη ιστορία της, στο οποίο 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα τρένο συγκρούστηκε με ένα φορτηγό στο Ελ Φάχες, το οποίο βρίσκεται εξήντα χιλιόμετρα νότια της Τύνιδας. Η σύγκρουση οφειλόταν στην έλλειψη σηματοδότησης σε ισόπεδη διάβαση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά 1η Φεβρουαρίου η προπώληση εισιτηρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Εντείνεται ο απεργιακός αγώνας στη Βρετανία

Γαλλία: Εργατικός «2ος γύρος» ενάντια στο συνταξιοδοτικό του Μακρόν

Πλατφόρμα επιδότησης ευάλωτων δανειοληπτών από την 1η Φεβρουαρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα