ΑΘΗΝΑ
15:33
|
07.05.2024
Το Δικαστήριο Λεφόρτοβο της Μόσχας έκρινε σήμερα, Τρίτη, ένοχο τον Αλεξέι Ναβάλνι σε νέα υπόθεση απάτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Δικαστήριο Λεφόρτοβο της Μόσχας έκρινε σήμερα, Τρίτη, ένοχο τον Αλεξέι Ναβάλνι σε νέα υπόθεση απάτης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Ο Ναβάλνι διέπραξε απάτη, δηλαδή κλοπή περιουσίας άλλων με δόλο», σύμφωνα με  την ετυμηγορία που ανέγνωσε η δικαστής Μαργαρίτα Κότοβα. Οι Ρώσοι εισαγγελείς επιδιώκουν να επιβληθούν στο Ναβάλνι οι μέγιστες ποινές, δηλαδή κάθειρξη 13 ετών, για τα αδικήματα της απάτης και της περιφρόνησης του δικαστηρίου.

Ο Ναβάλνι κατηγορείται για περιφρόνηση του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης για συκοφαντική δυσφήμιση του βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Ιγκνάτ Αρτεμένκο. Σε αυτό το στάδιο της έκδοσης της ετυμηγορίας, το δικαστήριο δεν έχει ακόμη επιλύσει το ζήτημα της ενοχής του Ναβάλνι σχετικά με αυτό το επεισόδιο. Η τελική ποινή του Ναβάλνι θα οριστεί αφού το δικαστήριο συνοψίσει τα στοιχεία για την υπόθεση.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, κορυφαίος αμφισβητίας του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, βρίσκεται εδώ και μήνες σε ρωσική φυλακή για παραβίαση όρων αναστολής. Ο ίδιος καλεί σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία κάθε Σάββατο.

Ο 45χρονος συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2021 ενώ επέστρεφε στη Ρωσία από τη Γερμανία όπου και νοσηλευόταν μετά από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα, μια επίθεση την οποία ο ίδιος αποδίδει στο Κρεμλίνο.

ΠΗΓΗ: Tass.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Έκλεισε το πέρασμα στη Ράφα-Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα