ΑΘΗΝΑ
07:43
|
04.05.2024
Οι κινέζικοι Global Times αναφέρονται στο πρόγραμμα Quantum attack που χρησιμοποιούν οι χάκερς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών κατά της Κίνας και άλλων χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μϊα πρόγευση αποκαλύψεων για ορισμένα από τα μέσα που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες της NSA προκειμένου να παρακολουθήσουν και να κάνουν πειρατεία στους λογαριασμούς Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης εκατομμυρίων χρηστών στο εξωτερικό και ειδικά στην Κίνα δίνει σημερινό αποκλειστικό ρεπορτάζ της κινέζικης αγγλόφωνης ηλεκτρονικής εφημερίδας, Global Times.

Χάκερ «έριξαν» κυβερνητικά σάιτ και τράπεζες, υποστηρίζει το Κίεβο

Η εφημερίδα αναφέρεται σε ένα «τυπικό όπλο» που χρησιμοποιείται από την NSA κατά της Κίνας και άλλων χωρών επικαλούμενη πληροφορίες που πήρε από την εταιρία κυβερνοασφάλειας 360. Πρόκειται για το πρόγραμμα Quantum attack που χρησιμοποιείται από πράκτορες-χάκερς της NSA  για να επιτίθεται σε χρήστες που έχουν λογαριασμούς μεταξύ άλλων σε Facebook, Twitter, YouTube, Amazon και της εφαρμογής QQ.

Τα στοιχεία που υποκλέπτει η NSA αφορά προφίλ δικτύωσης, λογαριασμούς και συνθηματικούς κωδικούς, προσωπικά, ιδιωτικά έγγραφα, βάσεις δεδομένων με προσωπικά ευαίσθητα δεδομένα, πληροφορίες για τηλεπικοινωνίες, μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από κάμερες και μικρόφωνα σε έξυπνα κινητά, τάμπλετ και λάπτοπ.

Κατά τις πληροφορίες της εταιρίας 360, το σύστημα Quantum attack είναι το πιο ισχυρό πολυ-εργαλείο κυβερνοεπιθέσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που δημιουργήθηκε το 2004  και χρησιμοποιείται έκτοτε εκτενώς με παραρτήματα-εφαρμογές τα προγράμματα Quantumbot, Quantumhand, Quantumcopper και Quantummackdown. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα