ΑΘΗΝΑ
20:24
|
10.05.2024
Οι ομάδες έρευνας που έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή της πρόσκρουσης βρήκαν ένα μαύρο κουτί από την πτήση της China Eastern.
Οι οικογένειες των θυμάτων έφτασαν σήμερα στο σημείο του δυστυχήματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ομάδες έρευνας που έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή της πρόσκρουσης βρήκαν ένα μαύρο κουτί από την πτήση της China Eastern που έπεσε σε βουνά στη νότια Κίνα αυτή την εβδομάδα, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Κινέζοι αξιωματούχοι της αεροπορίας ανακοίνωσαν το εύρημα σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τετάρτη, μετά από δύο ημέρες αναζήτησης.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη αναφέρει τον αριθμό των νεκρών, αλλά εκφράζεται φόβος ότι κανένας από τους 132 επιβαίνοντες δεν επέζησε από τη συντριβή.

Ο Μάο Γιανφένγκ, διευθυντής του τμήματος διερεύνησης ατυχημάτων της πολιτικής αεροπορίας, είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχε «επικίνδυνες καιρικές συνθήκες» τη στιγμή της συντριβής. Πρόσθεσε ότι το πλήρωμα του αεροπλάνου και ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας είχαν διατηρήσει κανονική επικοινωνία μέχρι την ξαφνική κάθετη πτώση του αεροπλάνου.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της China Eastern Airlines, Σαν Σιγίνγκ, δήλωσε ότι το αεροπλάνο κρίθηκε αξιόπλοο και πληρούσε τα απαιτούμενα πρότυπα συντήρησης.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε πλήρη έρευνα και η κυβέρνηση έχει στείλει εκατοντάδες διασώστες, στρατιώτες, εμπειρογνώμονες και άλλους εργάτες στην τοποθεσία στις απομακρυσμένες πλαγιές του λόφου της επαρχίας Γκουανγκσί.

Την Τετάρτη, οι οικογένειες των 127 επιβατών και των εννέα του πληρώματος έφτασαν επίσης στο σημείο της συντριβής, συγκεντρωμένες στο μικρό χωριό που βρίσκεται πιο κοντά στο σημείο. Τους συνόδευσαν αξιωματούχοι που έφεραν ομπρέλες καθώς έμπαιναν στο χωριό Λου. Ένας 57χρονος άνδρας, ο οποίος έχασε την κουνιάδα του, είπε στα μέσα ενημέρωσης που περίμεναν: «Το μόνο που θέλω είναι μια ελπίδα, ελπίδα επιβίωσης».

Εκατοντάδες εργάτες ερευνών σαρώνουν τη δασική περιοχή του Wuzhou, αναζητώντας τα καταγραφικά του μαύρου κουτιού του αεροπλάνου ανάμεσα στα συντρίμμια και τα απανθρακωμένα συντρίμμια. Οι αρχές είπαν ότι δεν έχουν βρει κανέναν επιζώντα μέχρι στιγμής και τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν βρει ακόμη πτώματα.

Τα δεδομένα παρακολούθησης πτήσης έδειξαν ότι το αεροσκάφος Boeing 737-800 έπεσε χιλιάδες μέτρα σε λιγότερο από τρία λεπτά. Σύμφωνα με το FlightRadar24, το αεροπλάνο ταξίδευε στα 29.100 πόδια (περίπου 9.000 μέτρα), αλλά δύο λεπτά και 15 δευτερόλεπτα αργότερα καταγράφηκε στα 9.075 πόδια. Οι τελευταίες πληροφορίες για την πτήση έδειξαν ότι ολοκληρώθηκε στις 14:22 τοπική ώρα, σε υψόμετρο 3.225 πόδια.

Οι ειδικοί της αεροπορίας λένε ότι το μοντέλο Boeing 737-800 έχει ισχυρό ιστορικό ασφάλειας, με χιλιάδες σε υπηρεσία σε όλο τον κόσμο. Το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν λιγότερο από επτά ετών. Οι ερευνητές αναμένεται να εξετάσουν διάφορες πιθανές αιτίες – όπως σκόπιμη ενέργεια, σφάλμα πιλότου ή τεχνικά ζητήματα όπως δομική αστοχία ή σύγκρουση στον αέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεκάδες τραυματίες από σύγκρουση τρένων στο Μπουένος Άιρες

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Πάτρα: Εξαφανίστηκαν 5 παιδιά από το νοσοκομείο-Ζούσαν σε άθλιες συνθήκες

Disiecta Membra #12: Μία θαρραλέα κίνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα