ΑΘΗΝΑ
01:42
|
08.06.2023
Συζήτησε τρόπους για την ενίσχυση των σχέσεων Αττικής και Ντουμπάι σε ζητήματα θεματικού τουρισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφήνοντας στην άκρη το σάλο που έχει ξεσπάσει με τις κατηγορίες για λογοκλοπή στην διδακτορική του διατριβή, ο  περιφερειάρχης Αττικής προτίμησε να μεταβεί στο Ντουμπάι και να επιχειρήσει την ενίσχυση των σχέσεων με το εμιράτο.

Συνάντησε δε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Τουρισμού και Εμπορίου του Ντουμπάι, Ισάμ Καζίμ συζητώντας μαζί του τρόπους για την ενίσχυση των σχέσεων σε ζητήματα θεματικού τουρισμού, με έμφαση στους τομείς της γαστρονομίας και της υγείας και ευεξίας.

«Δεν ήταν δυνατόν να βρεθούμε στην καρδιά της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και να μην συναντηθούμε για να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες πάνω σε θέματα τουρισμού» ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ενδιαφέρον της Περιφέρειας να υπάρξει εντονότερη θεσμική συνεργασία σε αυτό το επίπεδο.

Ο Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η Αττική είναι ένας τόπος με πλούσιο παρελθόν και λαμπρή ιστορία, που πλέον περνά στη νέα εποχή, αποτελώντας μια δημοφιλή επιλογή για τον διεθνή τουρίστα:

«Διαθέτουμε υψηλού επιπέδου γαστρονομία και μοναδικά αγροδιατροφικά προϊόντα που αποτελούν τη βάση της ελληνικής διατροφής. Αλλάζουμε ριζικά την εικόνα της Περιφέρειας με υπερσύγχρονες υποδομές, που ενισχύουν την προσβασιμότητα στην Αττική. Αναπλάθουμε πλήρως το παράκτιο μέτωπο και αναδεικνύουμε τα κοσμοπολίτικα νησιά της Αττικής μας. Όλα αυτά, αποτελούν μια ανοικτή πρόσκληση στους επισκέπτες από το Ντουμπάι τους οποίους περιμένουμε για να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία», είπε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η επαγγελματική δραστηριοποίηση 8.000 Ελλήνων στο Ντουμπάι αποδεικνύει τις προοπτικές που μπορεί να προσφέρει και στις δυο πλευρές η επέκταση των επιχειρηματικών σχέσεων.

Ζήτησε από τον Ισάμ Καζίμ τη συνδρομή του, ώστε να υπογραφεί ένα πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ντουμπάι σε θέματα τουρισμού και τον προσκάλεσε και σε επίσημη επίσκεψη στην Αττική, προκειμένου να διαπιστώσει προσωπικά τις τεράστιες προοπτικές της Περιφέρειας σε αυτόν τον τομέα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Τουρισμού και Εμπορίου του Ντουμπάι του απάντησε ότι θα επισκεφθεί την Αττική τον ερχόμενο Ιούλιο, προκειμένου να συνεχιστεί η περαιτέρω συζήτηση για ευρύτερες συνέργειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βοήθεια στον Ζελένσκι στέλνει ο Μακρόν

Σούπερ μάρκετ για παιδόφιλους το Instagram

ΗΠΑ: Σπρώχνουν σχέδια για συμφωνίες σε Αραβική Χερσόνησο και Ισραήλ

Την αναγνώριση μαροκινής κυριαρχίας στη Δυτική Σαχάρα μελετά το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα