ΑΘΗΝΑ
17:07
|
25.04.2024
Ο Πρόεδρος του Περού δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για τη δωρεάν είσοδο στα πανεπιστήμια θα παρουσιαστεί σύντομα στο κοινοβούλιο για περαιτέρω έγκριση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος του Περού, Πέδρο Καστίγιο, δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για τη δωρεάν είσοδο στα πανεπιστήμια θα παρουσιαστεί σύντομα στο κοινοβούλιο για περαιτέρω έγκριση.

Ο νέος νόμος θα επιτρέψει στους μαθητές που ολοκληρώνουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να υποβάλουν ελεύθερα αίτηση για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια. «Το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργικό Συμβούλιο, έχουν έτοιμο το νομοσχέδιο για εισαγωγή στο Κογκρέσο (…). Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτό το πλαίσιο καθημερινά», είπε ο Περουβιανός Πρόεδρος.

Ο Καστίγιο έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της τελετής για την έναρξη του σχολικού έτους 2022 στο Προσχολικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Νο. 527 Niño Jesus de Praga, που βρίσκεται στην περιοχή Πατσακαμάκ της Λίμα. Σημείωσε δε ότι αυτή η νέα σχολική χρονιά αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα στις προσπάθειες και τη δέσμευση της κυβέρνησής του στο συνταγματικό δικαίωμα της εκπαίδευσης.

«Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να το εμποδίσει», δήλωσε ο Καστίγιο, προσθέτοντας ότι η επιστροφή στα δια ζώσης μαθήματα αντανακλά τις προσπάθειες και των τριών επιπέδων, Κυβέρνησης, γονέων και εκπαιδευτικών. Ανέφερε ότι όλοι οι μαθητές θα επιστρέψουν στην τάξη έως τις 28 Μαρτίου, μετά από δύο χρόνια εικονικών μαθημάτων λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

ΠΗΓΗ: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ και 17 χώρες ζητούν από τη Χαμάς να αφήσει τους ομήρους

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Ζυμώσεις για διορισμό νέου πρωθυπουργού στην Αϊτή

Στη Χιλή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα