ΑΘΗΝΑ
12:11
|
05.07.2022
Αιτία ήταν τοξικά αέρια που δημιουργήθηκαν από διαρροή μεγάλης ποσότητας αέριου χλωρίου σε πισίνα του Ολυμπιακού Πάρκου στο Λονδίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 25 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία σήμερα, μετά τη διαρροή μεγάλης ποσότητας αέριου χλωρίου στην πισίνα που χρησιμοποιήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της βρετανικής πρωτεύουσας, περίπου 200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το κέντρο Υγρού Στίβου του Ολυμπιακού Πάρκου Βασίλισσα Ελισάβετ, στο ανατολικό Λονδίνο. Οι εγκαταστάσεις αυτές είχαν φιλοξενήσει τα αθλήματα υγρού στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων πριν από μια δεκαετία.

«Λόγω μιας χημικής αντίδρασης, εκλύθηκε μεγάλη ποσότητα αέριου χλωρίου» ανέφερε η πυροσβεστική, η οποία ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους μέχρι να αεριστούν οι εγκαταστάσεις. Η Εταιρία Ανάπτυξης της Κληρονομιάς του Λονδίνου (LLDC) που διαχειρίζεται το πάρκο ανέφερε ότι η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί.

Είκοσι εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία ενώ άλλοι 48 εξετάστηκαν επί τόπου και του χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες. «Οι περισσότεροι ασθενείς έλεγαν ότι αντιμετωπίζουν ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα», σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Νορβηγία: Απεργία στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

Στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση στο ρεύμα για τον Ιούλιο

Μια εκτέλεση θανατοποινίτη τον μήνα από τον Αύγουστο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα