ΑΘΗΝΑ
04:46
|
01.02.2023
Πρότεινε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση επισιτιστικής κρίσης σε δεκάδες αναπτυσσόμενες (και όχι μόνον) χώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση επισιτιστικής κρίσης, σε συμφωνία με την G7, ώστε να μειωθούν οι διαστάσεις πιθανού «λιμού» σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες πρότεινε απόψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τη σύνοδο των ηγετών της Ομάδας των Επτά (G7) και του ΝΑΤΟ.

Επανέλαβε για μία ακόμη φορά τις προτροπές προς τη Ρωσία να δείξει υπευθυνότητα και να επιτρέψει τη σπορά στην Ουκρανία επειδή «σε διαφορετική περίπτωση ο πόλεμος θα μπορούσε να προκαλέσει «σε 12 ως 18 μήνες έναν αναπόφευκτο λιμό» με πιο εκτεθειμένες χώρες της βόρειας Αφρικής όπως η Αίγυπτος που εισάγει περίπου το 80% των σιτηρών της από Ρωσία και Ουκρανία.

Παραδέχθηκε νωρίτερα ότι δεν προβλέπονται αποτελέσματα στην κατεύθυνση παύσης πυρός μέσα στις επόμενες μέρες συνιστώντας έναν «συνεχή διάλογο» με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τη χρήση όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε «να κατανοήσει καλύτερα τα όρια».

Θετική χροιά έδωσε στις συνομιλίες που είχε το τελευταίο διάστημα με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, επισημαίνοντας πως μίλησε με έναν ηγέτη «που συμμεριζόταν τις ανησυχίες μας και διαφωνούσε με τον πόλεμο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΝΑΤΟ: Η Κίνα παρακολουθεί και διδάσκεται…

Η Άγκυρα προωθεί την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου

Ξεκινά 1η Φεβρουαρίου η προπώληση εισιτηρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Εντείνεται ο απεργιακός αγώνας στη Βρετανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα