ΑΘΗΝΑ
00:55
|
07.05.2024
H οργάνωση αλ-Σαμπάμπ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο από τους δράστες, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής ένοπλων μαχητών σε στρατιωτική βάση κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο ένοπλους τρομοκράτες που προσπάθησαν να εισέλθουν δια της βίας στη στρατιωτική βάση κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Adan Abdulle του Μογκαντίσου την Τετάρτη και η αστυνομία θα δώσει λεπτομέρειες σύντομα», ανέφερε η Εθνική Τηλεόραση της Σομαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, εκτός από τους δράστες σκοτώθηκαν δύο φρουροί ασφαλείας, που πιστεύεται ότι είναι υπήκοοι Κένυας, και ένας Σομαλός αστυνομικός, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Η ένοπλη οργάνωση αλ-Σαμπάμπ που συνδέεται με την Αλ Κάιντα δήλωσε ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο στρατόπεδο, στο οποίο εδρεύουν τα ειρηνευτικά στρατεύματα της Αφρικανικής Ένωσης (AMISOM), τα Ηνωμένα Έθνη και άλλοι διεθνείς οργανισμοί. Ο Αμπντιαζίζ Αμπού Μουσάμπ, εκπρόσωπος της αλ-Σαμπάμπ, ανέφερε ότι μαχητές της ομάδας εισήλθαν στη βάση και προκάλεσαν απώλειες, αλλά δεν παρείχε κανένα επιπλέον στοιχείο.

Βίντεο και φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν μαύρο καπνό να υψώνεται από την περιοχή κοντά στον διάδρομο του αεροδρομίου.

Σε ένα άλλο επεισόδιο, η νεαρή βουλευτής Αμίνα Μοχάμεντ, γνωστή για τις πύρινες αντιπολιτευτικές στην κυβέρνηση ομιλίες της, σκοτώθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας, χθες Τετάρτη, στην πόλη Μπελεντγουέιν, περίπου 300 χιλιόμετρα βόρεια του Μογκαντίσου, σύμφωνα με μάρτυρες και πηγές από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Πηγή: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα