ΑΘΗΝΑ
04:48
|
26.04.2024
Η μόνη πραγματική αντιπολεμική θέση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι η υποστήριξη της αποκλιμάκωσης, της διπλωματίας και της εκτόνωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μόνη πραγματική αντιπολεμική θέση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι η υποστήριξη της αποκλιμάκωσης, της διπλωματίας και της εκτόνωσης. Το να φωνάζεις «ΚΑΚΟΣ ΠΟΥΤΙΝ» και να ζητάς κλιμάκωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν πολύ γρήγορο, πολύ ραδιενεργό Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είναι αντιπολεμικά, και πράγματι τέτοια συναισθήματα εκμεταλλεύονται για να παραταθεί αυτός ο πόλεμος.

Δεν γίνονται προσπάθειες προς τη διπλωματία και την ειρήνη, παρά μόνο προς κλιμάκωση όπως η οικοδόμηση μιας εξέγερσης και ο άνευ προηγουμένου οικονομικός πόλεμος που ταιριάζει απόλυτα στις προϋπάρχουσες ατζέντες των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Αυτό είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση της ειρήνης.

Η αποκλιμάκωση είναι μια δεξιότητα που υποτίθεται ότι οφείλουμε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε στο νηπιαγωγείο. Αυτοί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν να έμαθαν τις δεξιότητες αποκλιμάκωσης στο αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης.

Αν θέλετε να συνεχίσετε να ουρλιάζετε ότι ο Πούτιν είναι ο Αδόλφος Χίτλερ και ότι ακόμη και ασήμαντες παραχωρήσεις, όπως η υπόσχεση να μην προστεθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, θα ήταν Τσαμπερλενικός «κατευνασμός», συνεχίστε, αλλά μην προσποιήστε ότι είστε κατά του πολέμου ή υπέρ της ειρήνης, γιατί δεν είστε.

Οι πόλεμοι τελειώνουν με έναν από τους δύο τρόπους: με διπλωματία και διαπραγματεύσεις ή με βουνά από πτώματα. Εάν είστε αντίθετοι σε κάθε είδους διαπραγμάτευση με τη Μόσχα για την επίτευξη ειρήνης, τότε θέλετε το δεύτερο. Και αν το κάνετε, θα πρέπει να βάλετε τον κώλο σας σε ένα αεροπλάνο και να ενταχθείτε στην πρώτη γραμμή.

Η Ουκρανία εξακολουθεί να δέχεται ξένους εθελοντές. Πηγαίνετε όλοι εσείς οι γενναίοι γαλαζοκίτρινοι πολεμιστές του πληκτρολογίου που ουρλιάζουν σε όποιον ζητά διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τον τερματισμό αυτού του πολέμου. Αποδείξτε με τη ζωή σας αυτά που λέτε στα tweets σας.

Η καταδίκη του Πούτιν είναι το πιο εύκολο, ασφαλές, περιττό, λιγότερο θαρραλέο πράγμα που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε στον δυτικό κόσμο αυτή τη στιγμή. Αυτό που είναι πολύ πιο δύσκολο αυτή τη στιγμή είναι να λάβουμε μια τολμηρή θέση ενάντια στον διεφθαρμένο ρόλο της Δύσης στην έναρξη αυτού του πολέμου και στη συνέχισή του.

Οι απαιτήσεις να προηγείται κάθε κριτικής για τον ρόλο της Δύσης σε αυτόν τον πόλεμο με μια ενθουσιώδη καταδίκη του Πούτιν είναι απλώς αστυνόμευση με ανόητο τόνο για να φιμώσετε τις πολύ έγκυρες επικρίσεις σας. Κανείς δεν πιστεύει πραγματικά ότι δεν υπάρχει αρκετή καταδίκη του Πούτιν στο σημερινό μας περιβάλλον μέσων ενημέρωσης. Θέλουν απλώς να σωπάσεις.

Θα ήθελα να δω μια δημοσκόπηση που ρωτά τις Ουκρανές μητέρες: «Θα θυσίαζες τον γιο σου για την απομακρυσμένη πιθανότητα μελλοντικής ένταξης στο ΝΑΤΟ/ΕΕ και τον έλεγχο της Κριμαίας και του Ντονμπάς;»

Γιατί αυτές ήταν οι προϋποθέσεις για να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος για πάνω από μια εβδομάδα.

Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτή η σύγκρουση ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022 είναι τόσο αφελείς όσο εκείνοι που πίστευαν ότι τα προβλήματα ρατσισμού της Αμερικής ξεκίνησαν στις 20 Ιανουαρίου 2017.

Αυτή η σύγκρουση ξεκίνησε το 2014 όταν οι ΗΠΑ υποστήριξαν ένα πραξικόπημα για την ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτό ερχόταν από τότε:

Δεν μου δίνει καμία ευχαρίστηση, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι δυτικές δυνάμεις δεν θα ξεκινήσουν τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο με μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, επειδή οι δυτικοί κυβερνώντες δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τους Ουκρανούς. Προτιμούν να βλέπουν κάθε Ουκρανό να πεθαίνει με φρικτό θάνατο παρά να ρισκάρουν τον δικό τους θάνατο μέσω πυρηνικού αρμαγεδδώνα.

Ο κύριος κίνδυνος των εκκλήσεων για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων δεν είναι ότι θα εισακουστούν, είναι ότι σπρώχνουν το «παράθυρο Όβερτον» της αποδεκτής συζήτησης πολύ περισσότερο προς τον πολεμοχαρή εξτρεμισμό, οπότε η υποστήριξη ακραίων πραγμάτων όπως ο οικονομικός πόλεμος μαζικής κλίμακας γίνεται μέτρια θέση.

Οι άνθρωποι τείνουν να υπερεκτιμούν τη δύναμη της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ και να υποτιμούν τη δύναμη της προπαγανδιστικής μηχανής των ΗΠΑ. Δεν θα κάνουν πόλεμο για την Ουκρανία, αλλά θα τον χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν διεθνή υποστήριξη για πρωτοφανείς πράξεις οικονομικού πολέμου και για τη χρηματοδότηση μιας αιματηρής εξέγερσης.

Έτσι, ο πυρηνικός πόλεμος για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων φαίνεται απίθανος. Δεν υπάρχει ακόμη λόγος να πιστεύουμε ότι αυτοί οι ηλίθιοι δεν θα μας οδηγήσουν σε πυρηνική καταστροφή με άλλο τρόπο, εν μέσω όλης αυτής της επιθετικότητας, αλλά έχουν αρκετό μυαλό και ένστικτο αυτοσυντήρησης για να αποφύγουν να επιτεθούν σκόπιμα στον ρωσικό στρατό.

(Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ λένε ότι μια επίθεση με χημικά όπλα μπορεί να εμπλέξει το ΝΑΤΟ σε αυτόν τον πόλεμο) + (Η Ουκρανία έχει ζητήσει άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ αφού είναι η μόνη τους ευκαιρία να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο) = Ισχυρό κίνητρο για τους Ουκρανούς να οργανώσουν μια χημική επίθεση και να κατηγορήσουν τους Ρώσους γι ‘αυτό.

Είναι πολύ δυσάρεστο να υποβάλλεσαι στον κατακλυσμό του απίστευτου βιτριόλ και του Μακαρθισμού 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, όπως συμβάνει αν μιλάς ανοιχτά ενάντια στον ρόλο της Δύσης σε αυτόν τον πόλεμο αυτές τις μέρες. Καταλαβαίνω γιατί περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν.

Δεν παραπονιέμαι – ξέρω ότι έρχεται με το χώρο. Απλώς λέω ότι καταλαβαίνω.

Όσοι αγαπούν την ειρήνη και έχουν αρκετή εσωτερική διαύγεια για να δουν μέσα από την προπαγάνδα τείνουν να μην είναι χοντροκομμένοι πολεμιστές του πληκτρολογίου. Είμαστε ευαίσθητοι άνθρωποι με ευαίσθητες καρδιές και δεν χρειάζονται και πολλά για να φιμώσουν πολλούς από εμάς. Θα ήμουν ο ίδιος αν δεν είχα τις θεραπευτικές μου πρακτικές. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι που δεν κατάφεραν να το χειριστούν.

Πηγή: Information Clearing House

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα