ΑΘΗΝΑ
22:46
|
21.05.2024
Το Κρεμλίνο είπε την Παρασκευή ότι τίποτα τρομερό δεν θα συμβεί εάν εκδιωχθεί η Ρωσία από την Ομάδα των Είκοσι (G20).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κρεμλίνο είπε την Παρασκευή ότι τίποτα τρομερό δεν θα συμβεί εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους καταφέρουν να εκδιώξουν τη Ρωσία από τις μεγάλες οικονομίες της Ομάδας των Είκοσι (G20), επειδή πολλά από τα μέλη της G20 βρίσκονται ούτως ή άλλως σε οικονομικό πόλεμο με τη Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είπε ότι ευνοούσε την έξοδο της Ρωσίας από το G20 αφού έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία.

«Η μορφή της G20 είναι σημαντική, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες, όταν οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικού πολέμου μαζί μας, τίποτα τρομερό δεν θα συμβεί», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή απέλαση της Ρωσίας.

Ο Πεσκόφ είπε ότι ο κόσμος είναι πολύ πιο διαφοροποιημένος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και προέβλεψε ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ να απομονώσουν τη Μόσχα, οι οποίες, όπως είπε, μέχρι στιγμής ήταν μόνο εν μέρει αποτελεσματικές, θα αποτύχουν.

Είπε ότι ορισμένες χώρες ακολουθούν μια πιο νηφάλια προσέγγιση απέναντι στη Ρωσία και δεν καίνε γέφυρες μαζί της και ότι η Μόσχα θα χτίσει νέες κατευθύνσεις πολιτικής σε όλους τους τομείς.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Θάνατος Ραϊσί: Θεωρίες (για αγρίους) και διεθνείς συνέπειες

Ρωσία: Στρατιωτική άσκηση με τακτικά πυρηνικά όπλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα