ΑΘΗΝΑ
23:43
|
20.05.2024
Οι Ταλιμπάν επιτρέπουν στις γυναίκες να επισκέπτονται τα πάρκα Κυριακή έως Τρίτη και στους άνδρες από Τετάρτη έως Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς των Ταλιμπάν διέταξε όλα τα πάρκα ψυχαγωγίας στην Καμπούλ να διαχωρίζουν τους επισκέπτες με βάση το φύλο.

Σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα που εξέδωσε το υπουργείο, οι γυναίκες επιτρέπεται να επισκέπτονται πάρκα ψυχαγωγίας όπου υπάρχουν θεματικά παιχνίδια και δραστηριότητες στην Καμπούλ και στις παρακείμενες περιοχές από την Κυριακή ως την Τρίτη φορώντας την ισλαμική χιτζάμπ και οι άνδρες από την Τετάρτη ως το Σάββατο.

Την Τετάρτη οι Ταλιμπάν ήραν την υπόσχεση παροχής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κορίτσια μέχρι νεωτέρας, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα με διαδηλώσεις από εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και ακτιβίστριες των δικαιωμάτων των γυναικών.

Την Παρασκευή δεκάδες γυναίκες εμποδίστηκαν από το να επιβιβαστούν σε πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ επειδή δεν συνοδεύονταν από κάποιον άνδρα.

«Το έμφυλο απαρτχάιντ στο Αφγανιστάν κλιμακώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς», έγραψε στο Twitter η Χέδερ Μπαρ, μια πρώην ανώτερη ερευνήτρια για το Αφγανιστάν στη ΜΚΟ Human Rights Watch.

Πηγή: The Press Project

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα