ΑΘΗΝΑ
22:41
|
20.05.2024
Αυστηρός… χίπστερ κώδικας ενδυμασίας στις υπηρεσίες Δημοσίου του νέου… Αφγανιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Δημόσιας Ηθικής της κυβέρνησης των Ταλιμπάν περιπολούσε τη Δευτέρα στις εισόδους όλων των δημοσίων γραφείων, ελέγχοντας ότι οι υπάλληλοι είχαν αφήσει γένια και τηρούσαν τον κώδικα ενδυμασίας, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Τρεις πηγές ανέφεραν ότι εκπρόσωποι του Υπουργείου για τη διάδοση της αρετής και την πρόληψη των ηθών έδιναν οδηγίες σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να μην ξυρίζουν τα γένια τους, να φορούν τοπικά ρούχα που αποτελούνται από μακριά φαρδιά μπλούζα και παντελόνι και καπέλο ή τουρμπάνι.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι στο εξής δεν θα μπορούν να εισέρχονται στα γραφεία και ότι τελικά θα απολύονταν αν δεν πληρούσαν τους ενδυματολογικούς κανόνες.

Σύμφωνα με προ ημερών δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου BBC, οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν στα κομμωτήρια στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν να ξυρίζουν ή να κόβουν τα γένια, λέγοντας ότι αυτό παραβιάζει την ερμηνεία τους στον ισλαμικό νόμο. Όποιος παραβιάσει τον κανόνα θα τιμωρηθεί, σύμφωνα με τη θρησκευτική αστυνομία των Ταλιμπάν.

Ορισμένοι κουρείς στην πρωτεύουσα Καμπούλ φέρεται να έλαβαν παρόμοιες εντολές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Ιταλία: Γέννησε στο κρουαζιερόπλοιο και σκότωσε το βρέφος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα