ΑΘΗΝΑ
11:35
|
26.06.2026
Η βαλκανική χώρα συμμετέχει στις διεθνείς κυρώσεις οι οποίες έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην απέλαση, μέσω της κήρυξής του σε personae non gratae, πέντε Ρώσων διπλωματών προχωρεί η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, χώρα – μέλος του NATO από το 2020, αποδίδει στους πέντε διπλωμάτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας «παραβίαση των διπλωματικών κανόνων» όπως περιγράφονται στη Σύμβαση της Βιέννης και τους καλεί να εγκαταλείψουν το βορειομακεδονικό έδαφος εντός πέντε ημερών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στα Σκόπια έχει ήδη ενημερωθεί αρμοδίως για την απόφαση.

Το σύνολο του πολιτικού κόσμου στη Βόρεια Μακεδονία έχει καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πλην του μικρού, φιλορωσικού εθνικιστικού-αριστερού κόμματος Levica, το οποίο διαθέτει μόλις 2 βουλευτές στο κοινοβούλιο της χώρας (σε σύνολο 120).

Η βαλκανική χώρα συμμετέχει στις διεθνείς κυρώσεις οι οποίες έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μουντιάλ-Ισημερινός: Εθνική αργία η 26η Ιουνίου μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Γερμανίας

Νίκη για τους ενοικιαστές της Νέας Υόρκης: «Φρένο» στην απληστία των ιδιοκτητών με καθολικό πάγωμα ενοικίων

Κοσμοδρόμιο… Μπαϊκονούρ

Πολεμική ετοιμότητα από τον Κιμ και μαζική ενίσχυση drones από τη Νότια Κορέα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα