ΑΘΗΝΑ
08:09
|
19.04.2024
Στόχος βίαιων ενεργειών έγινε αυτή τη φορά το ξενοδοχείο Little Petra στην Ανατολική Ιερουσαλήμ που ανήκει στο Πατριαρχείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα κρούσματα κλιμάκωσης των επιθέσεων Εβραίων εποίκων το Σαββατοκύριακο καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Αναφέρει ότι Εβραίοι έποικοι από την ομάδα «Ateret Cohanim» εισέβαλαν «παράνομα και ανεπίτρεπτα» στο ξενοδοχείο Little Petra Hotel και σε ένα  μικρό ανταλλακτήριο συναλλάγματος που βρίσκονται σε ιδιοκτησία της Ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας κοντά στην Πύλη της Γιάφα στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ  προκαλώντας ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Petra Hostel, Jerusalem | 2022 Updated Prices, Deals

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa που επικαλείται ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αναφέρει ότι «οι δράστες δεν είχαν νόμιμο έγγραφο για έξωση» πράγμα που σημαίνει πως διεκδίκησαν την κυριότητα του ξενοδοχείου.

Το Πατριαρχείο σημειώνει την στάση των Ισραηλινών αστυνομικών αναφέροντας πως όχι μόνον δεν απέτρεψαν τους έποικους αλλά «σκόπιμα τους υπερασπίστηκε ή έκανε τα στραβά μάτια στις παράνομες δραστηριότητες της ομάδας Αταρέτ Κοχάνιν στο ξενοδοχείο».

Προειδοποιεί ότι πως πρόκειται για «εξαιρετικά επικίνδυνη» έφοδο εκτιμώντας πως μπορεί να έχει επιπτώσεις στη σταθερότητα της περιοχής.

«Αυτή η πράξη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς αφορά τις κοινοτικές σχέσεις στο έδαφος. Η παράνομη δράση με τόσο  επιθετικό τρόπο κατά γνωστής χριστιανικής περιουσίας και μίας αραβικής επιχείρησης ιδιαίτερα ενόψει Πάσχα και Ραμαζανιού θα μπορούσε να πυροδοτήσει παρόμοιες εχθρικές ενέργειες στην τοπική κοινωνία παρόμοιες με αυτές πέρσι στο Σέιχ Τζαράχ. Για να μην αναφέρουμε ότι η οργάνωση Ατερέτ Κοχάνιν επέλεξε να προβεί σε αυτή την ενέργεια παραμονή της άφιξης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ζητείται «αποφασιστική δράση» για την καταπολέμηση αυτής της «παράνομης δραστηριότητας» κατά ντόπιων, επιχειρηματιών και ιερέων ζητώντας από τις ισραηλινές αρχές να μην κάνει τα στραβά μάτια σε εγκληματικές επιθέσεις εποίκων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα