ΑΘΗΝΑ
02:45
|
27.04.2024
Οι δυο άνδρες συμφώνησαν στην σημασία οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις να πρωταγωνιστήσουν  και να ενισχύσουν την παρουσία τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό και επικεφαλής του Πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιο Κόστα, στη Λισαβόνα είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η  συζήτηση των δύο ανδρών εστιάστηκε στις πολιτικές αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, στο πρόγραμμα της Πορτογαλίας για την κατασκευή 26.000 κατοικιών για ενοικίαση με κοινωνικά κριτήρια από νέα ζευγάρια, ώστε να αντιμετωπιστεί το συνεχώς αυξανόμενο κόστος στέγασης, καθώς και στους τρόπους ενίσχυσης της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε την ατολμία της ελληνικής κυβέρνησης να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ενέργειας αλλά και να προβεί στη λήψη άμεσων έκτακτων μέτρων όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά παρά την υπεραπόδοση εσόδων του κράτους τους μήνες του αυξημένου πληθωρισμού.

Από την πλευρά του ο Πορτογάλος πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι σε εβδομαδιαία βάση στη χώρα του υπολογίζονται οι υπεραποδόσεις του ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία, οι οποίες στη συνέχεια αποδίδονται πίσω στους καταναλωτές μέσω αντίστοιχων μειώσεων του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων.

Έμφαση δόθηκε στην σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων καθώς και στην υψηλή συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρισμού (σημ.στην Πορτογαλία ξεπερνά το 60%), δεδομένο που αξιοποίησαν οι χώρες της Ιβηρικής στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής εξασφαλίζοντας την δυνατότητα κατ’ εξαίρεση να εφαρμόσουν έκτακτα εθνικά μέτρα για την προστασία των οικογενειακών προϋπολογισμών.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν στην σημασία οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις να πρωταγωνιστήσουν  και να ενισχύσουν την παρουσία τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ώστε με περισσότερη αλληλεγγύη να προωθηθεί η κοινή εξωτερική πολιτική, άμυνα και ασφάλεια και τα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία αντιμετώπισης των ανισοτήτων, της ενεργειακής κρίσης και  της ανάπτυξης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα