ΑΘΗΝΑ
01:17
|
21.06.2024
«Δεν αφορά τη χώρα μας, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια επισιτιστική κρίση», σημειώνει ο πρωθυπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τον επισιτιστικό εφοδιασμό και την ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα θα προεδρεύσει σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη, στην οποία θα συμμετέχει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, θα εξεταστούν τυχόν ελλείψεις που μπορεί να προκύψουν, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε είδη διατροφής και γενικά πρώτες ύλες στον πρωτογενή τομέα.

Προαναγγέλλοντας τη σημερινή σύσκεψη, την περασμένη Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η παγκόσμια επισιτιστική κρίση απασχολεί την κυβέρνηση, αν και όπως επισήμανε «δεν αφορά τη χώρα μας, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια τέτοια κρίση».

«Επισιτιστικός κίνδυνος δεν υφίσταται για τη χώρα μας» τόνισαν και πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την αποτροπή κάθε επισιτιστικού κινδύνου.

Κατά τη σύσκεψη θα εξεταστούν ακόμη τα θέματα της αύξησης στις τιμές των ζωοτροφών, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαθέσει 40 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων, αλλά και της τιμής των λιπασμάτων, η οποία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του ΥΠΑΑΤ «αν ο αγρότης δεν ρίξει λιπάσματα δεν θα έχει τον όγκο παραγωγής που έχει κάθε χρόνο» συμπληρώνοντας πως «μικρότερη παραγωγή σημαίνει μεγαλύτερο επισιτιστικό πρόβλημα, καθώς θα εξαρτώμεθα περισσότερο από τις εισαγωγές για την επόμενη περίοδο».

Τέλος, όσον αφορά τις εισαγωγές από τη Νότιο Αμερική, τον Καναδά και γενικά χώρες εκτός της ΕΕ, αυτό που ανησυχεί όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τις Βρυξέλλες, είναι ότι δεν τηρούνται τα ίδια ποιοτικά standards με αυτά που ορίζει η Ευρώπη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Απειλή για βόμβα σε πτήση της Ryanair στο αεροδρόμιο της Ίμπιζας

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε 4 καταστήματα γνωστής αλυσίδας ρούχων-Δεν διαβίβαζαν αποδείξεις

Πάνω από 1.080 οι νεκροί από τον καύσωνα στη Μέκκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα