ΑΘΗΝΑ
13:58
|
07.05.2024
Δύο νεκροί και δέκα τραυματίες ο απολογισμός της επίθεσης – Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδίκασε σθεναρά «την κτηνώδη πράξη βίας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε νωρίς σήμερα μέσω Telegram την ευθύνη για την επίθεση στο Ισραήλ χθες Κυριακή που υποστήριξε πως είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιώτες και να τραυματιστούν άλλοι δέκα.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας έκαναν λόγο για επίθεση Αράβων ενόπλων στη Χαντέρα, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Τελ Αβίβ, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο αστυνομικοί, διευκρινίζοντας ότι οι δράστες έπεσαν νεκροί από πυρά των ειδικών δυνάμεων που επενέβησαν.

Στιγμιότυπο της επίθεση από κάμερα ασφαλείας

Αργά χθες Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επισκέπτεται το Ισραήλ, καταδίκασε την ενέργεια. «Καταδικάζουμε τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στη Χαντέρα», τόνισε ο κ. Μπλίνκεν μέσω Twitter. «Στεκόμαστε στο πλευρό των ισραηλινών εταίρων μας και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην ανάρτηση.

ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε σθεναρά την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την τρομοκρατική επίθεση στη Χαντέρα, κατά την οποία δολοφονήθηκαν δύο Ισραηλινοί αστυνομικοί της Συνοριακής Αστυνομίας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτή την κτηνώδη πράξη βίας και είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι με τους εταίρους μας, το λαό και την κυβέρνηση του Ισραήλ», προσθέτει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκλεισε το πέρασμα στην Ράφα – Ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ. της Γάζας

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Πυρά από Βραζιλία, Βενεζουέλα κατά Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα