ΑΘΗΝΑ
10:54
|
02.05.2024
Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αναμένεται να εκδώσει εντός της ημέρας τα πρώτα πρόστιμα σε εργαζόμενους και αξιωματούχους της Ντάουνινγκ Στριτ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αναμένεται να εκδώσει εντός της ημέρας τα πρώτα πρόστιμα σε εργαζόμενους και αξιωματούχους της Ντάουνινγκ Στριτ που διαπίστωσε ότι παραβίασαν τους περιοριστικούς κανονισμούς για τον έλεγχο της πανδημίας, το γνωστό πλέον «Partygate», για το οποίο εγκαλείται και ο Μπόρις Τζόνσον, που λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχει βγει από το κάδρο. 

Παρ’ όλα αυτά, τόσο η Ντάουνινγκ Στριτ όσο και η κυβέρνηση εν γένει προετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις της μητροπολιτικής αστυνομίας, καθώς εκτιμάται πως στα συμπεράσματά της θα σημειώνει ότι έγιναν παρανομίες από την βρετανική κυβέρνηση στη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία επικοινώνησε χθες με το Υπουργικό Συμβούλιο για να τους ενημερώσει για τις επικείμενες ανακοινώσεις, που αναμένεται να γίνουν σήμερα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση Τζόνσον αναμένεται να εκδοθούν περίπου 20 πρόστιμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφορούν 20 άτομα. Δηλαδή λιγότερα άτομα μπορεί να βρεθούν αντιμέτωπα με περισσότερα από ένα πρόστιμα.

Σύμφωνα με το Politico, οι ύποπτοι που εξετάστηκαν από την αστυνομία «βρίσκονται» στο σκοτάδι όσον αφορά το αν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, πράγμα που ισχύει και για τα μέλη της κυβέρνησης.

Επίσης, εκτιμάται ότι η μητροπολιτική αστυνομία στην επίσημη ανακοίνωση που θα δοθεί στα ΜΜΕ δεν θα αναφέρει τα ονόματα αυτών που θα κληθούν να πληρώσουν τα πρόστιμα.

Πάντως, δεν αναμένονται παραιτήσεις των εμπλεκομένων. 

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό Τζόνσον, κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει αν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Σύμφωνα με εικασίες, η αστυνομία θα προτιμήσει να τιμωρήσει μόνον όσους έχουν παραδεχθεί ανοιχτά ότι παραβίασαν τους κανόνες και όσοι αρνούνται ότι έχουν σφάλει θα περιλαμβάνονται στην επόμενη φάση ανακοινώσεων.

Άλλωστε η έρευνα της μητροπολιτικής αστυνομίας θα συνεχιστεί και αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν πρόστιμα σε δεκάδες ακόμη άτομα τις επόμενες εβδομάδες. Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ακόμη πόσα κύματα κυρώσεων θα υπάρξουν.

ΠΗΓΗ: EΦ. ΣΥΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα