ΑΘΗΝΑ
05:31
|
20.04.2024
Ο Δημήτρης Κούβελας κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων στο Facebook. Συσχέτισε το ισχαιμικό επεισόδιο του κ. Χαρδαλιά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η δίκη του καθηγητή της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ δεκάδες αντιεμβολιαστές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κούβελα θυμήσου, η αλήθεια είναι μαζί σου».

Ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας σε ανάρτησή του στο Facebook, τον Αύγουστο του 2021, είχε συσχετίσει το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς με το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19. Είχε μάλιστα προτρέψει τον «κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο οποίο υπεβλήθη».

Η ανάρτησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα