ΑΘΗΝΑ
02:02
|
08.05.2024
Το νομοσχέδιο απαγορεύει τη διδασκαλία σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου από το νηπιαγωγείο έως την τρίτη δημοτικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, υπέγραψε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει τη διδασκαλία σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου από το νηπιαγωγείο μέχρι την τρίτη δημοτικού, μια πολιτική που έχει προκαλέσει έντονη κριτική από επικριτές που υποστηρίζουν ότι στοχεύει ουσιαστικά στην περιθωριοποίηση των LGBTQ+ ατόμων.

Υποστηρικτές των LGBTQ+ δικαιωμάτων, φοιτητές, Δημοκρατικοί, η πολιτιστική βιομηχανία και ο Λευκός Οίκος έχουν καταγγείλει αυτό που οι επικριτές του αποκαλούν νομοσχέδιο «μην λες gay». Το θέμα οδήγησε σε σύγκρουση μεταξύ του NτεΣάντις και της Disney, ενός σημαντικού παράγοντα στην τουριστική βιομηχανία της Φλόριντα.

Αλλά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ώθησε επίσης τη Φλόριντα και τον ΝτεΣάντις, έναν πιθανό υποψήφιο για την προεδρία του 2024, στην πρώτη γραμμή των «πολιτιστικών πολέμων» που διεξάγονται αυτήν την περίοδο στις ΗΠΑ.

Ο ΝτεΣάντις και οι Ρεπουμπλικάνοι λένε ότι το μέτρο είναι λογικό και πως είναι οι γονείς, όχι οι δάσκαλοι, αυτοί που θα πρέπει να συζητούν θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου με τα παιδιά.

Ο Τζο Μπάιντεν απάντησε, λέγοντας ότι: «Η ΛΟΑΤΚΙ+ νεολαία μας αξίζει να επιβεβαιωθεί και να γίνει αποδεκτή όπως ακριβώς είναι».

Η πλήρης δήλωση του Δημοκρατικού Προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter έγραφε: «Κάθε μαθητής αξίζει να αισθάνεται ασφαλής και ευπρόσδεκτος στην τάξη. Η LGBTQI+ νεολαία μας αξίζει να επιβεβαιωθεί και να γίνει αποδεκτή όπως ακριβώς είναι. Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και ευκαιρίες για κάθε μαθητή και οικογένεια — στη Φλόριντα και σε όλη τη χώρα».

Ο ΝτεΣάντις υπέγραψε το νομοσχέδιο τη Δευτέρα μετά από συνέντευξη Τύπου στο προπαρασκευαστικό σχολείο «Classical» στο Σπρίνγκ Χιλλ, βόρεια της Τάμπα. Το σχολείο ιδρύθηκε από την Ανν Κόρκοραν, σύζυγο του κρατικού επιτρόπου εκπαίδευσης, Ρίτσαρντ Κόρκοραν, ανέφερε η Gainesville Sun.

«Θα βεβαιωθούμε ότι οι γονείς μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για να λάβουν εκπαίδευση και όχι κατήχηση», είπε ο ΝτεΣάντις πριν υπογράψει υπογράψει την επίμαχη νομοθετική ρύθμιση. Ο ίδιος, και άλλοι ομιλητές, στάθηκαν σε ένα βήμα με πλακάτ που έγραφε «Προστατέψτε τα παιδιά/Στηρίξτε τους γονείς».

«Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι γονείς αντιτίθενται στην έγχυση αυτού του είδους υλικού στα παιδιά τους», είπε ο κυβερνήτης, ενώ υποστήριξε ότι ήταν «εκπαιδευτικό υλικό για τρανς», σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Ο ΝτεΣάντις αναφέρθηκε και σε όσους στην βιομηχανία του Χόλιγουντ αντιτάχθηκαν στο νομοσχέδιο της Φλόριντα. «Αν οι άνθρωποι που κρατούσαν τον Χάρβεϊ Γουάινστιν αντιτίθενται στα δικαιώματα των γονέων, το φοράω σαν παράσημο», είπε, αναφερόμενος στον ατιμασμένο παραγωγό ταινιών που κρίθηκε ένοχος για βιασμό.

«Δεν κάνω πίσω», πρόσθεσε ο ΝτεΣάντις.

ΠΗΓΗ: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Βραζιλία

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα