ΑΘΗΝΑ
04:08
|
05.05.2024
Η επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου θα γίνει μετά την συνάντηση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας σήμερα στο Αμάν με τον βασιλιά Αμπντάλα Β'.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Αμάν της Ιορδανίας μεταβαίνει αύριο, εκτάκτως, για συνάντηση με τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ μετά την αποψινή (τρίτη κατά σειρά) φονική επίθεση στο Μπνέι Μπρακ με πέντε νεκρούς και δράστη έναν 26χρονο Παλαιστίνιο από την Τζενίν της Δυτικής Όχθης.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος θα μεταβεί στο Αμάν ένα 24ωρο μετά την σημερινή επίσκεψη που πραγματοποίησε στο παλάτι στο Αμάν προκειμένου να συναντήσει τον βασιλιά Αμπντάλα Β ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς για θέματα ασφαλείας και πολιτικής με στόχο την αποτροπή βίαιων ταραχών και επιθέσεων ενόψει της νηστείας του Ραμαζανιού που ξεκινά στις 2 Απριλίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Ισραηλινού προέδρου αναφέρεται ότι ο Χέρτζογκ και ο Αμπντάλα Β’ θα συζητήσουν την «εμβάθυνση» των διμερών σχέσεων, την ενίσχυση της ειρήνης και της ομαλοποίησης και την διατήρηση «περιφερειακής σταθερότητας με έμφαση στην επικείμενη θρησκευτική περίοδο καθώς φέτος το τέλος του Ραμαζανιού συμπίπτει και με το Εβραϊκό Πάσχα.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος είχε συναντήσει τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ τον περασμένο Σεπτέμβριο μυστικά και η συνάντηση ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωσή της. Αυτή τη φορά επιλέγεται να ανακοινωθεί δημόσια πριν την πραγματοποίησή της.

Israeli President and Jordanian King hold secret talks amid rosier  diplomatic ties | The Straits Times
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα