ΑΘΗΝΑ
03:29
|
26.04.2024
Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν τουλάχιστον 1.189 νεκρούς άμαχους. Στην πραγματικότητα είναι πολλοί περισσότεροι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον θάνατο τουλάχιστον 1189 αμάχων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 98 παιδιών, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου επιβεβαίωσε σήμερα η Επικεφαλής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέ.

Arabic press review: Russia to recruit Syrian mercenaries to 'fight in  Ukraine' | Middle East Eye

Η Χιλιανή διπλωμάτης διευκρίνισε ωστόσο πως είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τον αριθμό των θανάτων σε βάρος αμάχων δεδομένων των δυσκολιών που υπάρχουν σε πολλές από τις εμπόλεμες περιοχές, φέρνοντας ως παράδειγμα την Μαριούπολη που δεν έχουν εδώ και βδομάδες ούτε καν πρόσβαση σε νοσοκομεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τηλεπικοινωνιακή σύνδεση, ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό.

Επισήμανε πως οι άμαχοι υφίστανται ανείπωτα δεινά ειδικά σε πόλεις που είναι υπό στενή πολιορκία, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «κρίσιμη».

Νωρίτερα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε πως εγκατέλειψαν τις εστίες τους πάνω από 4.019.000 Ουκρανοί άμαχοι από την αρχή του πολέμου ως σήμερα. Οι εκτοπισμένοι άμαχοι υπολογίζονται σε τουλάχιστον έξι εκατομμύρια.

Refugees at Lviv National University of Veterinary Medicine and Biotechnology, Ukraine

Τα στοιχεία αυτά, κατά το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, αναδεικνύουν την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη  από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα