ΑΘΗΝΑ
06:40
|
24.04.2024
Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας η αντιπολίτευση «παραμένει προσηλωμένη στη λογική της ήσσονος προσπάθειας» και της «λευκής κόλλας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία άσκησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, χαρακτηρίζοντας τις τέσσερις τροπολογίες που έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που συζητείται στη Βουλή, «μεγαλείο θλιβερού λαϊκισμού».

Υπεραμυνόμενη της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει μεταξύ άλλων αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης των οργάνων διοίκησης στα Πανεπιστήμια η κυρία Κεραμέως κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «παραμένει προσηλωμένη στη λογική της ήσσονος προσπάθειας και της εξίσωσης προς τα κάτω».

Η υπουργός Παιδείας απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει την κατάργηση της ελάχιστης βάσης για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, αντιτείνοντας ότι «μας γυρίζει στο καθεστώς των εισακτέων της λευκής κόλλας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ με δεύτερη τροπολογία, προτείνει η χρηματοδότηση των ΑΕΙ να μη γίνεται με βάση ποιοτικά κριτήρια και αξιολόγηση, με μία τρίτη ζητά να μειωθεί η εξεταστέα ύλη στις πανελλαδικές στο μισό και με την τέταρτη τροπολογία να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων. Ο λαϊκισμός σε όλο του το θλιβερό μεγαλείο», συμπλήρωσε η κυρία Κεραμέως.

Ειδικότερα, για την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ , η Νίκη Κεραμέως είπε: «Τι κι αν κοροϊδεύαμε τα παιδιά μας με αυτόν τον τρόπο και δεν τους εξασφαλίζαμε προοπτικές για το μέλλον τους, καθώς, οι πιθανότητες να φοιτήσει και να αποφοιτήσει ένας εισακτέος με 1 στα 20 ήταν απειροελάχιστες; Τι κι αν κοροϊδεύαμε τους Έλληνες φορολογούμενους; Τι κι αν αυτό δεν υπηρετούσε τα Πανεπιστήμιά μας; Και εδώ έρχεται η απαξίωση από τους ίδιους τους ψηφοφόρους σας. 6 στους 10 περίπου ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Εσείς εκεί. Επιμονή στους εισακτέους της λευκής κόλλας, που εισάγονται μεν, αλλά δεν αποφοιτούν ποτέ από τα Πανεπιστήμια».

Για την κατάργηση της κατανομής χρηματοδότησης στα ΑΕΟ με βάση ποιοτικά κριτήρια, η Υπουργός σημείωσε: «Επί ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός έδινε ελεύθερα ό,τι λεφτά ήθελε στα Πανεπιστήμια. Εμείς θεσπίσαμε την κατανομή χρημάτων στη βάση κριτηρίων, αντικειμενικών και ποιοτικών. Εσείς λέτε όχι στην ποιότητα. Θέλετε να μην υπάρχει  ποιότητα, να μην υπάρχει αξιολόγηση, όπως ακριβώς την πολεμήσατε και στα σχολεία».

Για τη μείωση της εξεταστέας ύλης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στο μισό, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κεραμέως σχολίασε: «θέλετε να μένουν τα παιδιά μας ημιμαθή ή να μπαίνουν και χωρίς εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, όπως είχατε προτείνει προεκλογικά».

Τέλος, για την  κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων  η υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Εισηγείστε να μην εξασφαλίζεται κάλυψη ελάχιστης ύλης για όλους, να μην έχουμε πρόσθετα εχέγγυα εγκυρότητας και αξιοπιστίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και εφαλτήριο περαιτέρω αναβάθμισης της εκπαίδευσης. Η Ελλάδα άλλαξε και προχωράει μπροστά». Σύμφωνα με την κ Κεραμέως με «νέα προγράμματα σπουδών και νέα βιβλία, με έμφαση στις δεξιότητες από τα 4 έτη, με διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, με τα πρώτα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, με τους πρώτους 16.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση μετά από 12 χρόνια, με οριζόντιες επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς μας, με αξιολόγηση, με οριζόντιο ψηφιακό μετασχηματισμό, διαδραστικούς πίνακες και σετ ρομποτικής στα σχολεία μας. Προχωρήσαμε όλοι μαζί μπροστά για μια καλύτερη παιδεία για τα παιδιά μας, για να τους δώσουμε περισσότερα και καλύτερα εφόδια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα