ΑΘΗΝΑ
12:04
|
05.07.2022
«Το Κογκρέσο της Δημοκρατίας πρέπει να καταλάβει ότι η εκπαίδευση και η υγεία του περουβιανού λαού είναι πάνω από την πολιτική αντιπαράθεση», είπε ο Καστίγιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Τρίτη, ο πρόεδρος του Περού Πέδρο Καστίγιο ευχαρίστησε το Κογκρέσο που έθεσε «τα θεμέλια του δημοκρατικού χώρου» στη χώρα, απορρίπτοντας την πρόταση μομφής εναντίον του.

Τη Δευτέρα, οι βουλευτές συζήτησαν για ώρες σχετικά με την αποπομπή του, η οποία στηρίχθηκε από την περουβιανή δεξιά, που ισχυρίστηκε ότι ο Καστίγιο έχει «μόνιμη ηθική ανικανότητα». Οι Συντηρητικοί, ωστόσο, κέρδισαν πολύ λιγότερες από τις 130 ψήφους που χρειάζονταν για να πετύχουν τον στόχο τους.

«Το Κογκρέσο της Δημοκρατίας πρέπει να καταλάβει ότι η εκπαίδευση και η υγεία του περουβιανού λαού είναι πάνω από την πολιτική αντιπαράθεση», είπε ο Καστίγιο.

«Αυτή η μικρή ομάδα που δεν πέτυχε την αποστολή της θα συνεχίσει να προωθεί τη δική της ατζέντα», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνησή του, αντίθετα, «θα ακολουθήσει την ατζέντα της χώρας».

Κατά την υπεράσπισή του ενώπιον του Κογκρέσου, ο Καστίγιο ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά της πολιτικής αστάθειας και υπέρ της δημοκρατίας στο Περού.

Ο δικηγόρος του Χοσέ Παλομίνο εξήγησε ότι τα 20 επιχειρήματα που προβλήθηκαν στην αίτηση αποπομπής «περιέχουν εικονικά, ανακριβή γεγονότα, τα οποία προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία για την απομάκρυνσή του από το αξίωμα, χωρίς καμία πραγματική ή νομική βάση».

«Η καλή λογική, η ευθύνη και η δημοκρατία επικράτησαν», είπε ο Καστίγιο μετά την ψηφοφορία και κάλεσε όλους «να κλείσουν αυτή τη σελίδα και να εργαστούν μαζί για τις μεγάλες προκλήσεις της χώρας».

ΠΗΓΗ: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ

Ισημερινός: «Ξηλώνεται» σταδιακά η κυβέρνηση Λάσο

Νορβηγία: Απεργία στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

Στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση στο ρεύμα για τον Ιούλιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα