ΑΘΗΝΑ
18:54
|
18.05.2024
Με βάση τις εκτιμήσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής, θα χρειαστεί και ολόκληρη η σημερινή ημέρα για την κατάσβεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν στη Σάμο πυροσβέστες και εθελοντές, που κατάφεραν να περιορίσουν σε ένα μέτωπο, έναντι τριών χθες, τη μεγάλη πυρκαγιά στους Βουρλιώτες, χωριό στα βόρεια, που εκκενώθηκε προληπτικά χθες το μεσημέρι.

«Τα δεδομένα της πυρκαγιάς είναι καλύτερα, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και εναέρια. Η ζημιά είναι μεγάλη, γλυτώσαμε τα χειρότερα. Η ευχή να είναι η τελευταία δεν αρκεί» έγραψε το πρωί σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Η ένταση των ανέμων, από 5-6 μποφόρ χθες, έπεσε σε μέτριους 4-5, και η φωτιά εκτείνεται πλέον μόνο στο τμήμα πάνω από το χωριό και κάτω από το τοπικό φυλάκιο της Αεροπορίας.

Ωστόσο, με βάση τις εκτιμήσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής, θα χρειαστεί και ολόκληρη η σημερινή ημέρα για την κατάσβεση.

Στο νησί έφθασαν τη νύχτα και ενισχύσεις: 7 οχήματα με 14 πυροσβέστες από Πειραιά, καθώς και δύο εθελοντικά οχήματα από την Ικαρία.  Συνολικά επιχειρούν 63 πυροσβέστες, 19 οχήματα, ένα αεροσκάφος Καναντέρ και 40 εθελοντές.

Σύμφωνα με το samos24.gr, δύο εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν χθες, ευτυχώς ελαφρά. Ο ένας τραυματίστηκε στο μάτι και ο άλλος αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα. Και στους δυο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται στη Νέα Καληδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα