ΑΘΗΝΑ
12:56
|
07.05.2024
Η Μαριούπολη και ένας «διάδρομος» μεταξύ δύο ανατολικών πόλεων της Ουκρανίας γίνονται τα βασικά μέτωπα μάχης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μαριούπολη και ένας «διάδρομος» μεταξύ δύο ανατολικών πόλεων της Ουκρανίας, του Ιζιούμ και της Βολνοβάχα γίνονται τα βασικά μέτωπα μάχης στην Ουκρανία, δήλωσε απόψε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών,  Βαντίμ Ντενισένκο.

«(Η Ρωσία) αποσύρει δυνάμεις στην περιοχή του Κιέβου, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι το ίδιο συμβαίνει στην περιοχή του Τσερνίχιφ» δήλωσε ο Ντενισένκο, δεδομένης της ανακοίνωσης Ρώσων αξιωματούχων την Τρίτη ότι οι επιχειρήσεις θα εστιαστούν στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνίχιφ.

Νωρίτερα, σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι αυτή η αλλαγή συνιστά «ανασυγκρότηση και όχι αποχώρηση».

Παράλληλα η Βρετανία και άλλες χώρες της Δύσης εντείνουν την προώθηση όπλων και άλλων εξοπλισμών προς την Ουκρανία. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας ανακοίνωσε πως η χώρα του και οι σύμμαχοί της συμφώνησαν να στείλουν περισσότερα θανατηφόρα όπλα στην Ουκρανία «για να την βοηθήσουν να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική εισβολή», όπως πυροβολικό μεγαλύτερου βεληνεκούς, πυρομαχικά και περισσότερα αντιαεροπορικά όπλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συμβούλιο Υπουργών: Υιοθέτηση νόμου της Ε.Ε. για έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία

Συνομιλίες Ουκρανίας-ΗΠΑ για διμερή συμφωνία ασφαλείας

Σι Τζινπίνγκ: Δεν θα ξεχαστούν τα ΝΑΤΟϊκά χτυπήματα στην κινεζική πρεσβεία του Βελιγραδίου

Καμπέρα: Απαράδεκτη η συμπεριφορά το Πεκίνου σε περιστατικό στην Κίτρινη Θάλασσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα