ΑΘΗΝΑ
06:26
|
19.05.2024
Η παραγωγή και η απασχόληση επέστρεψαν στα προ κορονοϊού επίπεδα, αλλά ο τουρισμός δεν έχει ανακάμψει πλήρως, και είναι εξαρτημένος από τη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά τη μείωση της έκθεσης στη Ρωσία, η Κύπρος είναι «εξαιρετικά ευάλωτη» στις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η ανάπτυξη προβλέπεται να επιβραδυνθεί στο 2% το 2022 από το 5,5% το 2021, αποτυπώνοντας κυρίως την επίπτωση του πολέμου και των κυρώσεων στις εξαγωγές υπηρεσιών και το αρνητικό σοκ στο εμπόριο από τις υψηλότερες τιμές ενέργειας και τροφίμων, ανέφερε το ΔΝΤ σε έκθεση του για τη χώρα.

«Η βραχυπρόθεσμη πρόκληση είναι να ισορροπήσει μια πολιτική απάντηση με τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρει στο «Report» ο Μαλιζέφσκι, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Κύπρο.

«Ο προϋπολογισμός του 2022 παρέχει επαρκή δημοσιονομική στήριξη στο βασικό σενάριο. Αλλά μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη διακριτική υποστήριξη εάν ο αντίκτυπος του σοκ είναι μεγαλύτερος από ό, τι αναμενόταν», πρόσθεσε.

Η παραγωγή και η απασχόληση επέστρεψαν στα προ κορονοϊού επίπεδα το 2021, αλλά ο τουρισμός δεν έχει ανακάμψει πλήρως, και ο κλάδος είναι ιδιαίτερα εξαρτημένος σε αφίξεις από τη Ρωσία που αντιστοιχούν στο 20% του συνόλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα