ΑΘΗΝΑ
05:43
|
02.05.2024
Η ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες επισκέφθηκε νοσοκομείο Παίδων κοντά στο Βατικανό ενώ κατηγορείται για σχέσεις με Ρώσο ολιγάρχη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, φωτογραφήθηκε χθες Τετάρτη (30/3) με προσφυγόπουλα της Ουκρανίας, τα οποία νοσηλεύονται σε νοσοκομείο παίδων έξω από τα τείχη του Βατικανού στη Ρώμη.  

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Unicef έως και δύο εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου. Η Τζολί συνομίλησε με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που έχει αναλάβει τη φροντίδα των παιδιών από την Ουκρανία, πολλά εκ των οποίων νοσούν με σοβαρές ασθένειες.

Υπενθυμίζεται ότι η Τζόλι ανέλαβε τον ρόλο της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες το 2012 και έχει όλο αυτό το διάστημα επισκεφθεί προσφυγικούς καταυλισμούς σε διάφορα εμπόλεμα και μη σημεία του πλανήτη, όπως η Υεμένη, η Μπουρκίνα Φάσο, η Βενεζουέλα αλλά και η Ελλάδα.  

Πάντως, η Αμερικανίδα σταρ κατηγορείται για υποκρισία καθώς ενώ απαίτησε τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αποκαλύφθηκε ότι είχε προχωρήσει σε συμφωνία πολλών εκατομμυρίων με Ρώσο ολιγάρχη, πουλώντας σε αυτόν το μερίδιό της από το οινοποιείο που είχε με τον πρώην σύζυγό της Μπραντ Πιτ.  Αγοραστής φέρεται να ήταν ο Ρώσος ολιγάρχης, Γιούρι Σέφλερ, ο οποίος κατέβαλε το ποσό των 28,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη ενός διεθνούς ομίλου εταιρειών που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την εταιρεία εμφιάλωσης της βότκας «Stolichnaya».


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα