ΑΘΗΝΑ
13:26
|
18.04.2024
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ ζητά βοήθεια από τη Ρωσία για να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Λευκός Οίκος επέκρινε δριμύτατα χθες, Τετάρτη, τον Ντόναλντ Τραμπ για μια συνέντευξη στην οποία ο πρώην πρόεδρος είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν οφείλει να δημοσιοποιήσει δυνητικά επιζήμιες πληροφορίες για τον γιο του Αμερικανού προέδρου, Χάντερ Μπάιντεν.

«Τι είδους Αμερικανός, πόσο μάλλον ένας πρώην πρόεδρος, πιστεύει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να μπει σε ένα σχέδιο συνεργασίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και να καυχιέται για τις διασυνδέσεις του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν;» είπε η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους. «Υπάρχει μόνο ένας», απάντησε, «και αυτός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ».

Τα σχόλια του Τραμπ έρχονται εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που έχει συνοδευτεί από ένα τεράστιο κύμα προσφύγων. Μιλώντας σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Just the News», όπου έθεσε ερωτήματα σχετικά με τις πρώην επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν στη Ρωσία, ο Τραμπ είπε: «Νομίζω ότι ο Πούτιν θα ήξερε την απάντηση σε αυτό. Νομίζω ότι πρέπει να μας το αποκαλύψει».

Οι δηλώσεις του Τραμπ ήρθαν επίσης σε μια εβδομάδα όπου ένας ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι «είναι πολύ πιθανό» να διέπραξε κακούργημα προσπαθώντας να ανατρέψει την εκλογική του ήττα στις 6 Ιανουαρίου, και καθώς οι κατηγορίες εναντίον του παραμένουν υπό έρευνα.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής συσσώρευσης που προηγήθηκε της εισβολής στην Ουκρανία, ο Τραμπ επαίνεσε τον Πούτιν ως «ιδιοφυΐα». Μόλις ξεκίνησε η επίθεση, την καταδίκασε ως «αποκρουστική».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ ζητά βοήθεια από τη Ρωσία για να επιτεθεί στους πολιτικούς του αντιπάλους. Κατά τη διάρκεια της προεδρικής του εκστρατείας το 2016 κατά της Δημοκρατικής Χίλαρι Κλίντον, ο Ρεπουμπλικανός πρότεινε δημόσια ότι Ρώσοι χάκερ θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εύρεση των email της Κλίντον, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ρωσία, αν ακούς, ελπίζω να μπορέσεις να βρεις τα 30.000 email».

ΠΗΓΗ: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Ο ρεαλισμός της εξουσίας και του πολέμου μπροστά σε διεθνές δίκαιο και δικαιοσύνη

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα