ΑΘΗΝΑ
07:12
|
01.04.2023
Με τα θέματα του κατώτατου μισθού και της ακρίβειας επί τάπητος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συναντάται την ώρα αυτή με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τα θέματα του κατώτατου μισθού και της ακρίβειας-ενεργειακής κρίσης επί τάπητος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης συναντάται την ώρα αυτή με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, στο γραφείο του στη Βουλή.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν επίσης βουλευτές και αρμόδια στελέχη του κόμματος, ο Ν. Ανδρουλάκης εισαγωγικώς ευχαρίστησε τη ΓΣΕΕ για τη συνάντηση αυτή και μάλιστα «σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τους εργαζομένους», όπως επεσήμανε. Κι αυτό διότι, όπως εξήγησε, «μετά από δέκα χρόνια δημοσιονομικής περιπέτειας, η πανδημία και τώρα η ενεργειακή κρίση έχουν επιβαρύνει πάρα πολύ τον εργαζόμενο, τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους».

Γι’ αυτό, συνέχισε, «εμείς έχουμε σταθεί στο πλευρό σας, ιδιαίτερα στο πολύ κρίσιμο, μη δημοσιονομικό, αλλά κοινωνικά αναπτυξιακό, μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, που το θεωρούμε προτεραιότητα ιδιαίτερα αυτή την εποχή που καλπάζει η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων».

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει βάλει ένα πλαίσιο, επεσήμανε ο πρόεδρός του, ιδιαίτερα για την ενεργειακή κρίση με μέτρα τα οποία, όπως είπε, «σε άλλες χώρες έχουν υλοποιηθεί και έχουν δημιουργήσει πλέγμα ασφάλειας». Στον αντίποδα, στη χώρα μας, «η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί και δείχνει ατολμία στην υλοποίησή τους».

Τέτοια μέτρα, σύμφωνα με τον Ν. Ανδρουλάκη, είναι «το πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, ώστε να μην έχουμε αυτή τη ραγδαία αύξηση του κόστους ενέργειας, και βέβαια η υπερφορολόγηση των κερδών των παραγωγών ενέργειας». Οι οποίοι, όπως υποστήριξε επικαλούμενος στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε «όλη την Ευρώπη και αν δεν γίνει κάτι να αλλάξει η σημερινή κατάσταση της κερδοσκοπίας που υπάρχει, θα έχουν 200 δισεκατομμύρια παραπάνω έσοδα από από αυτήν την ενεργειακή κρίση, την οποία πληρώνει κατ’ ουσίαν ο καταναλωτής».

Και στο «διά ταύτα», το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει «μια δίκαιη κατανομή του βάρους, και στον παραγωγό και στον πολίτη και στο κράτος. Όχι να τα σηκώσει όλα ο πολίτης στις πλάτες του», σημείωσε με έμφαση ο Ν. Ανδρουλάκης. Κλείνοντας, ζήτησε την άποψη της ΓΣΕΕ για το νομοσχέδιο που αφορά στον ΟΑΕΔ και θα συζητηθεί προσεχώς στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: Να δώσει το χέρι της η Τουρκία για λύση στο Κυπριακό

Ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας από την ΕΥΠ

Οργιώδες παρασκήνιο σε βάρος της Κύπρου στον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας

Στη φυλακή οι ύποπτοι Πακιστανοί για τρομοκρατία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα