ΑΘΗΝΑ
14:16
|
13.08.2022
Ιδιαίτερα θερμός ήταν ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Είναι Έλληνας στην ψυχή, Ελληνάρας θα τολμούσα να πω με όλη την έννοια της λέξης. Και βέβαια δεν ξέχασε και την πόλη του» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Το βιβλίο του ¨Αλμπερτ Μπουρλά έχει τίτλο «Moonshot: Η απίστευτη Κούρσα της Pfizer για την δημιουργία του εμβολίου» και κυκλοφορεί εδώ και μερικές μέρες από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

moonshot-xrwma

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε θεωρώντας πως δεν ήταν τυχαία η επιλογή της Θεσσαλονίκης για την δημιουργία του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας τονίζοντας πως πρόκειται για μία «εντυπωσιακή υποδομή που δίνει δουλειά σε σχεδόν 700 νέους Έλληνες, πολλοί εκ των οποίων επέστρεψαν στην πόλη τους από το εξωτερικό, ανατρέποντας με αυτόν τον τρόπο το brain drain για να προσφέρουν στην εταιρεία αλλά και στην πατρίδα τους, μέσα από καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας, σε ένα εργασιακό περιβάλλον πραγματικά μοναδικό το οποίο όχι απλά επιβραβεύει αλλά ενθαρρύνει, με τρόπο εξαιρετικά καινοτόμο, την ομαδική δουλειά».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι ίσως σημαδιακό το γεγονός ότι το βιβλίο που περιγράφει πώς υπερβήκαμε αυτή την παγκόσμια υγειονομική κρίση κυκλοφορεί τώρα εν μέσω μίας παράνομης εισβολής που προκαλεί μία πρωτοφανή διεθνή ενεργειακή αλλά και οικονομική καταιγίδα. «Γιατί δείχνει ότι ακόμα και τα πιο σύνθετα, τα πιο δύσκολα εμπόδια ξεπερνιούνται με πίστη στις αρχές, με αλήθεια, σταθερότητα, αποτελεσματικότητα, σχέδιο, με συνεργασία, που τα πλαισιώνουν η αλληλεγγύη, η αντοχή στις δυσκολίες και η κοινή προσπάθεια» ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι το βασικό μήνυμα του βιβλίου είναι ένα κάλεσμα αγώνα, συμπαράταξης και ωριμότητας, που είναι και το επίκαιρο κάλεσμα του πρωταγωνιστή της εποχής μας. Είπε χαρακτηριστικά:

«Και αυτές οι συναρπαστικές περιπέτειες του ίδιου του συγγραφέα περιγράφουν ουσιαστικά το παράδειγμα του διαχρονικού και πολυμήχανου Οδυσσέα, αυτού που μετατρέπει τις δοκιμασίες πάντα σε επιτυχίες, που ταξιδεύει παντού αλλά έχει στραμμένο το βλέμμα του στην Ιθάκη. Στην περίπτωση του Άλμπερτ η Ιθάκη είναι η Θεσσαλονίκη».

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αφού αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer είπε:

« Η τύχη δεν ευνοεί τους απροετοίμαστους. Συγκράτησα αυτή τη φράση στην οποία επιμένει ο Άλμπερτ. Tαιριάζει απόλυτα και στην παγκόσμια υγειονομική κρίση με την οποία ακόμα δεν έχουμε ξεμπερδέψει, αλλά ταιριάζει και στην τρέχουσα οικονομική αναταραχή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άρτα: «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη»

Πέθανε ο γλύπτης Κώστας Ρόθος

«Τις πταίει» για τις παρακολουθήσεις; Πάντα οι «παθολογίες», ουδέποτε η κυβέρνηση

Πυρκαγιά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα