ΑΘΗΝΑ
22:24
|
08.05.2024
Οι διαμαρτυρόμενοι για τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας άφησαν στο μέρος που είχαν καταλάβει για μέρες σπόρους κάνναβης που φύτρωσαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από μια κατάληψη εβδομάδων που κατέληξε σε συγκρούσεις με την αστυνομία, το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας έχει έναν νέο ανεπιθύμητο επισκέπτη να αντιμετωπίσει: δενδρύλλια κάνναβης που ξεπροβάλλουν ανάμεσα στους κήπους με τις τριανταφυλλιές.

Ένας προσεκτικός κάτοικος του Ουέλινγκτον εντόπισε τα μικροσκοπικά πράσινα φύλλα που αναδύονται από το χώμα αυτή την εβδομάδα και δημοσίευσε το εύρημα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο άνδρας θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αλλά ένας φύλακας του κοινοβουλίου επιβεβαίωσε στον εθνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, RNZ, ότι τα φυτά ήταν πράγματι «λίγα δενδρύλλια κάνναβης» που πιστεύεται ότι άφησαν οι διαδηλωτές μετά την αποχώρησή τους.

«Πολλοί σπόροι είχαν σκορπιστεί τριγύρω, μεταξύ άλλων στα σημεία όπου είχαν προηγουμένως κατασκηνώσει οι διαδηλωτές», είπε ο φύλακας. Ένας φρουρός ασφαλείας πρόσθεσε ότι ήταν…«πιθανώς η πρώτη κάνναβη που φυτεύτηκε ποτέ στο κοινοβούλιο».

Ένας διαδηλωτής που είχε επιστρέψει στην τοποθεσία είπε στο κανάλι RNZ ότι οι διαδηλωτές ήταν υπεύθυνοι για τη διασπορά των σπόρων και «πολλοί άλλοι πιθανότατα θα φυτρώσουν τα επόμενα χρόνια».

Τα φυτά κάνναβης, τα οποία είναι παράνομα στη Νέα Ζηλανδία, αποσύρθηκαν αμέσως και καταστράφηκαν αφού ο βουλευτής Τρέβος Μάγιαρντ, ζήτησε «να ξεριζωθούν το ζιζάνια».

Η 23ήμερη διαμαρτυρία στο κοινοβούλιο του Ουέλινγκτον αφορούσε την αντίθεση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, και κατέληξε σε βία και σφοδρές ταραχές. Οι χώροι ήταν λασπωμένοι και απανθρακωμένοι από κατασκηνωτές, οι οποίοι επίσης έσκισαν τμήματα των εγκατεστημένων κήπων για να φυτέψουν βότανα, λαχανικά και, όπως αποδεικνύεται, κάνναβη.

Μετά από εβδομάδες κατάληψης, υψώθηκαν ψηλοί φράχτες γύρω από τους χώρους και η παρουσία της αστυνομίας αυξήθηκε ξανά το πρωί της Παρασκευής, αφού μια νέα ομάδα δήλωσε ότι θα ξεκινήσει άλλες 14 ημέρες δράσης για να απαιτήσει τον τερματισμό όλων των περιορισμών για τον Covid-19.

Πριν από δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει ορισμένoυς όρους για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ενώ η απαίτηση για πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε κλειστούς χώρους θα λήξει στις 4 Απριλίου. Ωστόσο, μια διαδηλώτρια, η Τέσα Τζεφέρις, είπε στο RNZ: «Θα υπάρξουν δράσεις διαμαρτυρίας μέχρι να λάβουμε πρώτα μια αναγνώριση. Δεύτερον, ζητάμε συγγνώμη. Τρίτον, είμαστε δικαιωμένοι. Και τέταρτον… προσωπικά, δεν θα σταματήσω μέχρι να καταργηθεί η νομοθεσία για την αντιμετώπιση του Covid-19 “Health Response Act”».

ΠΗΓΗ: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Σημαντική καινοτομία στη βιολογία με το σύστημα AlphaFold3

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα