ΑΘΗΝΑ
19:41
|
07.05.2024
Η Λορίν Χάντι, 28 ετών, επικεφαλής της «Προοδευτικής Εξέγερσης κατά των Αμβλώσεων», αυτοχαρακτηρίζεται ως «Καθολική αναρχική».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε έμβρυα βρέθηκαν σε διαμέρισμα στην Ουάσινγκτον, το οποίο φέρεται να ανήκει σε γνωστή «ακτιβίστρια» κατά των αμβλώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η 28χρονη Λορίν Χάντι ηγείται της οργάνωσης «Προοδευτική Εξέγερση κατά των Αμβλώσεων» (PAAU) και αυτοχαρακτηρίζεται ως «Καθολική αναρχική».

Η αστυνομία της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι τα πέντε έμβρυα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας για ενδεχόμενη ύπαρξη υλικού ή δειγμάτων «βιολογικού κινδύνου» στο εν λόγω διαμέρισμα. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να επιβεβαιώσει εάν το σπίτι όπου βρέθηκαν τα έμβρυα ανήκει στην Λορίν Χάντι. Ωστόσο, δύο αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ» ότι στο εν λόγω σπίτι έγινε η σύλληψη της 28χρονης Αμερικανίδας και ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είτε διέμενε σε αυτό για κάποιο διάστημα είτε εξακολουθεί ακόμα να κατοικεί εκεί.

Η ίδια φωτογραφήθηκε έξω από το εν λόγω κτίριο τη στιγμή που οι αστυνομικοί έβγαζαν σε σακούλες και ειδικά ψυγεία αντικείμενα από το υπόγειο του σπιτιού. Μάλιστα, η 28χρονη δήλωσε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης ότι «ο κόσμος θα φρικάρει όταν μάθει τι κρύβεται μέσα στο κατασχεθέν υλικό». Η Λορίν Χάντι ισχυρίστηκε ότι πρόσφατα «απέκτησε πρόσβαση» σε μια τράπεζα εμβρυϊκού ιστού και οργάνων από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ. Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο διέψευσε τον ισχυρισμό της.



Στο μεταξύ την περασμένη Τετάρτη σε βάρος της επικεφαλής της οργάνωσης PAAU ασκήθηκε δίωξη για παράνομη είσοδο σε κλινική αμβλώσεων το 2020. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Χάντι έκλεισε ραντεβού στη κλινική «Washington Surgi-Clinic» στις 22 Οκτωβρίου του 2020 με το όνομα Χέιζελ Τζένκινς, δηλώνοντας ότι ήθελε μια άμβλωση. Φτάνοντας εκεί «εισέβαλε βίαια» μαζί με μια ομάδα οκτώ  ατόμων και μάλιστα χτύπησε και τραυμάτισε υπάλληλο της κλινικής.

Η Χάντι και τα οκτώ μέλη της ομάδας της κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό τον τραυματισμό, απειλή και εκφοβισμό ασθενών και εργαζομένων, κατά παράβαση των ομοσπονδιακών δικαιωμάτων τους να αναζητούν και να παρέχουν υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας. Κατηγορούνται επίσης για παραβίαση του νόμου περί ελευθερίας πρόσβασης στις εισόδους κλινικών (FACE) για χρήση βίας για παρέμβαση στις υπηρεσίες της κλινικής. Σε περίπτωση που κριθεί η Χάντι κι οι άλλοι οκτώ κριθούν ένοχοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως 11 έτη και πρόστιμο έως 350.000 δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα