ΑΘΗΝΑ
06:24
|
19.04.2024
Η 33χρονη παραμένει χωρίς συνήγορο. Τρεις καταθέσεις-φωτιά φέρονται να οδήγησαν στη σύλληψη. Στο κινητό και τα social media επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ..
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς να ομολογεί παραμένει κρατούμενη για δεύτερο 24ωρο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της εννιάχρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Το παιδί απεβίωσε στις 29 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα.

Η 33χρονη μητέρα που έχασε και τα τρία της παιδιά σε διάστημα τριών ετών, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας την ερχόμενη Δευτέρα. Την επισκέφτηκαν στη ΓΑΔΑ η μητέρα και η αδελφή της, οι οποίες ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να τις «αφήσουν ήσυχες». Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει χωρίς συνήγορο μετά την παραίτηση του δικηγόρου, Νίκου Ιωάννου, από την υπεράσπισή της. Ο πρώτος δικηγόρος που ανακοίνωσε την παραίτησή του από την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο ήταν ο Απόστολος Λύτρας.

Τρεις καταθέσεις πριν τη σύλληψη

Τρεις καταθέσεις είναι αυτές που θεωρούνται ότι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο για τη σύλληψη της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου. Πρόκειται για τις καταθέσεις ενός ιατροδικαστή, μιας νοσηλεύτριας και ενός γιατρού στο Ωνάσειο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου στον «Ελεύθερο Τύπο», ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης είναι αυτός που κατάλαβε ότι στην Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί μεγάλη ποσότητα. , Επίσης μια νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Παίδων εστίασε στην απάθεια και τη νωχελικότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν της απευθύνθηκε λέγοντάς της ότι το παιδί της πεθαίνει και, ένας καρδιοχειρουργός του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κατέθεσε ότι η καρδιά του παιδιού ήταν «θωρακισμένη». «Θα μπορούσε να πεθάνει από τροχαίο, αλλά όχι από καρδιά», φέρεται να κατέθεσε καρδιοχειρουργός.

Η ΕΛ.ΑΣ. «ψάχνει» το κινητό τηλέφωνο για απαντήσεις

Στο στόχαστρο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, έχουν μπει τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούσε η 33χρονη. Οι ειδικοί ανοίγουν και ανασύρουν ακόμα και σβησμένα αρχεία για να έχουν την ακτινογραφία των κινήσεών της. Επαφές στα social media, αναζητήσεις στο διαδίκτυο, αγορές καλλυντικών και φαρμάκων από διαδικτυακά καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό ελέγχονται εξονυχιστικά σε μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα και να χαρτογραφηθεί η διαδρομή της κεταμίνης. Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι συσκευές της Πισπιρίγκου θα «μιλήσουν» καθώς η 33χρονη ήταν μανιώδης χρήστης του διαδικτύου και των social media και περνούσε πολλές ώρες στο internet κάνοντας αναζητήσεις, συνομιλίες και αγορές.

Δεύτερος συνήγορος αποχωρεί

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι παραιτείται από την υπεράσπιση της κατηγορουμένης για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα, εξέδωσε ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Μετά τη σημερινή παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της κ. Πισπιρίγκου, εξαιρετικού συναδέλφου κ.κ. Απόστολου Λύτρα, το γραφείο μας έλαβε εντολή επικοινωνίας με την κατηγορουμένη από τους οικείους της. Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου, σήμερα, στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το γραφείο μας την υπεράσπιση. Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας, και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα