ΑΘΗΝΑ
09:32
|
26.04.2024
«Να δικαιωθεί το δίκαιο αίτημά τους και να αρθούν οι αναστολές εργασίας» απαιτεί η ΠΟΕΔΗΝ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πέντε συνάδελφοι, που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, κάνουν για 12η ημέρα απεργία πείνας στα σκαλιά του υπουργείου Υγείας, διαμαρτυρόμενοι για το άδικο, σκληρό μέτρο της αναστολής εργασίας χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Για το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε αναστολή διαβιούν οκτώ μήνες χωρίς μισθό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, σχολιάζει: «Ακόμη και οι δημόσιοι υπάλληλοι που διαπράττουν κακουργήματα και είναι στη φυλακή λαμβάνουν το 50% του μισθού τους…».

 «Κάθε ημέρα, περνάνε δίπλα από τους απεργούς πείνας οι υπουργοί Υγείας και δεν τους δίνουν σημασία! Κινδυνεύει η ζωή τους! Η υγεία τους είναι κλονισμένη.
Εμείς δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε. Είναι αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλους. Ακόμη και οι εγκληματίες φυλακισμένοι όταν κάνουν απεργία πείνας η πολιτεία σκύβει στα αιτήματά τους. Εδώ γιατί τόση αναλγησία;», σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Επεσήμανε επίσης ότι οι πέντε υγειονομικοί απεργοί πείνας έχουν πολυετή προϋπηρεσία στο σύστημα Υγείας και το υπηρέτησαν με ευσυνειδησία. Μάλιστα, για 17 μήνες, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, πολεμώντας τον κορονοϊό.

«Πριν χάσει τη ζωή του κάποιος απεργός πείνας, ας τους ακούσει το κράτος», κάνει έκκληση ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, επαναλαμβάνοντας το αίτημά τους που είναι ταυτόχρονα και αίτημα της Ομοσπονδίας:
«Να δικαιωθεί το δίκαιο αίτημά τους και να αρθούν οι αναστολές εργασίας». 

ΠΗΓΗ: Libre.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα